DŽAJIĆ: Dati šansu mladima, iako možda nije trenutak!

 
  • 1

- Garantujem da bi sa ovim potencijalom Zvezda u narednih pet godina bila u plusu. Svi treba da budemo svesni da može da bude bolno, ali Zvezdi je isto da li je osma, 11-a ili druga na tabeli - rekao je predsednik crveno-belih

Posle impresivnog podsećanja na umeća koja su ga krasila pre 34 godine, predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić je u razgovoru sa novinarima u Sloveniji otkrio da će forsirati da se ekipa što više oslanja na mlade igrače.

- Promene u ekipi su očekivane. Znate ko je otišao. I neka je. Ne treba žaliti ni za kim, niti plakati. Neko je otišao i na ružan način, svako bira put - počeo je razgovor Džajić, a potom otkrio da je razgovarao sa sportskim direktorom o strategiji da se mladim igračima ukaže šansa.

- Moja razmišljanja su bila da se to uradi ove godine, iako možda sada nije trenutak. Garantujem da bi sa ovim potencijalom Zvezda u narednih pet godina bila u plusu. Svi treba da budemo svesni da može da bude bolno, ali Zvezdi je isto da li je osma, 11-a ili druga na tabeli.

- Nije bio trenutak možda sada, momcim imaju 16 ili 17 godina. Možda je suviše rano, ali sledeće godine svakako. Govorim sa trenutnog aspekta, ako budem bio u klubu i za godinu dana, insistiraću na tome. Samo tako možemo da se zaradi i u isto vreme pravi tim.

"BILO BI NEZADOVOLJNIH I DA SMO DOVELI MURINJA"

Spekulisalo se da je Džajić nezadovoljan izborom Slaviše Stojanovića za trenera, ali predsednik insistira na tome da Slovenac ima punu podršku uprave.

- Počeo je da radi i treba da ima punu podršku. On je trener Crvene zvezde, što zna sam će pokušati da sprovede. Nema tu nikakve misterije, samo treba da ga podržavamo. Dobro poznaje fudbal, čini mi se iz razgovora sa njim da je za kratko vreme dobro snimio igrače. A nezadovoljnih bi bilo i da smo doveli i Murinja.

Prvi čovek crveno-belih je priznao da mu zasmetaju "izletanja sportskog direktora".

- Zoran Stojadinović ne sastavlja tim. Pravo na mišljenje ima svako, ali ima trenutaka kada nisam srećan kada pročitam nečiju izjavu. Sve je do deo neiskustva. Rekao sam mu to dobronamerno, ali on je malo impulsivan, izleti se nekad. Mislim da je to samo deo njegovog neiskustva na ovoj funkciji. Ima običaj, da kaže dovešćemo ovog-onog, pa kad ga ne dovedeš, šta onda... - rekao je Džajić.

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal)

Video: Ovako je Zvezda "pregazila" Radnički: Šest golova na viđeno na Marakani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zarko

    2. jul 2013 | 09:37

    Mislim da je predsednik malo vise zakasnio.To sto sad predlaze je trebao da uradi sa generacijom 95 a ne sa ovima.Tu ima samo dva igraca 97 ali oni su mladi ifizicki nemogu jos da igraju.Ali pogledajte sta je iz najbolje generacije otislo zahvaljujuci Stojadinovicu,Vasiljevicu,Kaplanovicu....Suljagic,Jankovic,Simic,Maksimovic,Sakic,Milutinovic. To je kostur sa par starijih igraca to je ozbiljan tim bez investicija.Ali.........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA