Novak na travi nikad nije pobedio Hasa, Berdiha, Del Potra i Marija!

 
  • 3

Protiv verovatnih protivnika u završnici najpoznatijeg svetskog turnira srpski teniser ima bilans na travi 0:5, a ove godine već je doživljavao poraze od Hasa, Berdiha i Del Potra

Novak Đoković, najbolji svetski teniser, izgledao je kao miljenik sreće kada je objavljen žreb Vimbldona. Srbin je do finala izbegao sve najjače rivale - Marija, Federera i Nadala.

Kada su neočekivano Nadal i Federer ekspresno završili takmičenje na najpoznatijem svetskom turniru dok je Nole gazio bez izgubljenog seta u prva tri kola, izgledalo je da je titula Novaku još bliža. Ipak, nije sve tako jednostavno. Na putu do trofeja Đokovića očekuju igrači sa kojima je u prošlosti imao mnogo problema na travi. Nijednog od četiri najverovatnija protivnika do kraja srpski teniser nije uspeo do sada da pobedi na ovoj podlozi, a pretrpeo je pet poraza.

Prva prepreka je Tomi Has, Nemac koji je Novaka već jednom pobedio ove godine, u Majamiju, na betonu. Đoković je u deset mečeva protiv 35-godišnjeg Hasa zabeležio sedam pobeda, ali oba puta na travi pretrpeo je poraz, jednom baš u Vimbldonu, u četvrtfinalu 2009. Has ove sezone igra iznenađujuće dobro i Đoković je bio prilično uzdržan u izjavama pred meč.

Ako ipak savlada Hasa, Noleta u četvrtfinalu verovatno očekuje Tomaš Berdih. Na travi su igrali samo jednom, a Čeh je sa 3:0 slavio u polufinalu Vimbldona 2010. Đoković je u međusobnim susretima zabeležio impresivnih 13:2, ali ne treba zaboraviti da je u Rimu nedavno izgubio u četvrtfinalu.

Prođe li Novak i Berdiha, mogući protivnik u polufinalu je Argentinac Huan Martin del Potro protiv kojeg je izgubio jedini meč na travi, borbu za bronzu na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine, upravo na vimbldonskom terenu. Mogući i poželjniji rival za Noleta u polufinalu je i David Ferer, koji kao tipičan Španac najbolje igra na šljaci, pa bi bio verovatno lakši protivnik, a dosad nije igrao na travnatoj podlozi protiv najboljeg svetskog tenisera.

Đoković ukupno i sa Del Potrom i sa Fererom ima dosta uspeha, 8:3 protiv Argentinca i 10:5 sa Špancem, ne računajući dve pobede na egzibicionom turniru. Ne treba, ipak, zaboraviti da je i Del Potro poput Hasa i Berdiha pobeđivao ove godine Novaka, u polufinalu Indijan Velsa.

Konačno, prođe li sve prepreke do finala, Đoković bi mogao tu da se nameri na Endija Marija, od kojeg je, takođe, poražen na OI, u polufinalu, u jedinom susretu na travi. Novak ukupno vodi sa 11:7 i ima aktivan niz od tri pobede započet u finalu Šangaja prošle godine, međutim, Škot je već dokazao da može da savlada Noleta u ovim uslovima i dođe li do finala, moguće je da bude inspirisan podrškom cele Britanije koja čeka na domaćeg šampiona od 1936. i trijumfa Freda Perija.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rile

    1. jul 2013 | 14:00

    Za sve postoji prvi put.

  • heisenberg

    1. jul 2013 | 13:37

    berdih ce mu biti najzajebaniji uloliko se sastanu

  • Mik

    1. jul 2013 | 17:36

    Kada pogledam polovinu žreba gde je Endi i ovu gde je Nole... Ova gde je Endi kao da je u pitanju neki turnir iz serije 250. A na početku nije tako delovalo. Ali dobro,to je sudbina i ako hoće pehar mora da pobedi sve protivnike i mislim da Nole to može.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA