ČETVRTE U EVROPI: Kao da smo osvojile medalju!

Marina Maljković, Milica Dabović i Tamara Radočaj, svaka na svoj način o sjajnom četvrtom mestu na Evropskom prvenstvu

  • 2

Srpkinje su ponosne i posle poraza! Izgubljen meč za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu ostavio je prazninu u našim košarkašicama, ali će već sutra postati svesne čudu koje su napravile plasmanom u polufinale.

Odmah posle poraza od Turske, emocije pomešane, a kapiten Milica Dabović otkrila je da devojke jednostavno više nisu imale snag neophodne za odličje.

- Postigle smo veliki uspeh, obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo i ostvarile san, ali poraz od Turske boli. Žao nam je što nismo osvojile medalju. Borile smo se do kraja, imale snage za skoro 30 minuta, ali smo u nastavku pale. Presudio je skok u odbrani i naše loše građenje pod košem. Premorene smo i u ovom trenutku razmišljamo samo o odmoru - rekla je Dabovićeva.

Plejmejker Tamara Radočaj istakla je da se malo ko nadao četvrtom mestu posle lošeg starta na šampionatu u Francuskoj. Startovale su porazom od Britanije i Francuske.

- Drago mi je što smo uspele da se vratimo i borimo za medalju. Ostaje žal što nismo osvojile bronzu, ali moramo da budemo zadovoljni, posebno zbog činjenice da je Srbije posle dužeg vremena izborila učešće na Prvenstvu Evrope - rekla je Radočaj.

Ona je dodala da su reprezentativke u Francuskoj videle koliko mogu protiv izuzetno jakih selekcija.

- Nadam se da ćemo na sledećem velikom takmičenju moći do stepenice više - poručila je Radočaj.

Selektor Marina Maljković, koja je direktno zaslužena za nove vetrove u ženskoj košarci, imala je jasnu analizu posle meča sa Turskom.

- Nismo uspele da dođemo do pobedničkog postolja, ali četvrto mesto ima sjaj medalje. Zato želim da čestitam ne samo devojkama koje su igrale na šampionatu u Francuskoj, već i svim košarkašicama koje su bile sa nama na početku ovog puta, od kvalifikacija za EP koje smo igrale prošle godine.

- Ovo je ogroman uspeh, iza nas su takve velesile u ženskoj košarci, kao što su Češka, Rusija, Belorusija, Hrvatska, Italija. Treba li podsećati koliko ove nacije ulažu u košarku, koliko imaju registrovanih košarkašica, koliko trenera - rekla je Maljkovićeva.

(Tanjug / Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • péki

    30. jun 2013 | 23:35

    Koliko nasa drzava ulaze u sport i buduce sportiste mi postizemo sjajne rezultate. Pitajte bilo kog uspesnog sportistu dal je imao neku pomoc Od drzave ili stipendiju kao sto druge drzave pomazu svoje talente.

  • Lidija

    1. jul 2013 | 08:51

    Zelela bih da ovaj veliki uspeh nasih kosarkasica bude veliki podstreh nasim mladim devojcicama/devojkama koje vec treniraju kosarku. Iskrene cestitke celoj reprezentaciji!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA