Plivačici ne priznaju rekord od 20 km zbog šerijatskih zakona (VIDEO)

 
  • 1

Iranki Elham Ashari nije odobren rekord od preplivanih 20 kilometara na otvorenom moru zbog toga što nije bila adekvatno obučena prilikom plivanja

Da li je moguće? Elham Ashari, profesionalna iranska plivačica, suočava se sa velikim problemom budući da joj režim u Teheranu ne odobrava rekord koji je postigla jer, prema šerijatskom zakonu, nije bila adekvatno obučena tokom plivanja.

Ashari je uspela da prepliva 20 kilometara prsno na otvorenoj vodi, tačnije Kaspijskom moru, ali iranski zvaničnici to ne odobravaju jer nije ispunjen uslov oblačenja.

- Njeno oblačenje nije bilo prihvatljivo tokom plivanja, ali isto tako i snimanje videa kako pliva kosi se sa načelima islamskog zakona - rekao je predstavnik iranske vlade.

Međutim, nesrećna plivačica ima potpuno drugačije mišljenje i smatra da nije prekršila odredbe šerijatskog prava.

- Nosila sam pravilnu odeću kada sam snimala ovaj video. Štaviše, plivala sam i pored plaže za žene. Imam sedam svedoka za to - rekla je Ashari, i dodala:

- Zar za moj rekord treba da odlučuju ljudi koji ne znaju isplivati ni 20 metara. Provela sam tešku noć i dan. Smatram da plivanje nije samo sport za muškarce.

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA