Juve, Milan, Lacio i Napoli pod istragom za pranje novca!

 
  • 1

Napuljski sud naredio je pretres sedišta 41 fudbalskog kluba, uključujući i 18 prvoligaša, u okviru istrage za kriminalno udruživanje, utaju poreza i pranje novca

Italijanska finansijska policija pretresla je sedišta 41 fudbalskog kluba, uključujući 18 prvoligaša, pod sumnjom da su izbegavali porez i prali novac putem transfera igrača.

Osim klubova iz Serije A, pod sumnjom su i 11 drugoligaša i 12 nižerazrednih klubova, saopštila je policija, ne navodeći imena klubova koji su pod istragom.

Tiražni list "Korijere delo sport" navodi da policija "češlja" svu dokumentaciju, a najviše ugovore između klubova, igrača i njihovih menadžera. Istragu je pokrenuo javni tužilac u Napulju.

Među velikanima koji su pod istragom, prema saznanjima navedenog lista, jesu aktuelni šampion Juventus, Napoli, Lacio i Milan. Istraga traje još od prošle godine, kad je policija zahtevala da joj se dostave ugovori. Pripadnici policije ušli su i u prostorije Parme, Peksare, Palerma, Atalante, Đenove, Katanije... U istragu su uključeni i neki inostrani klubovi, ali njihova imena nisu navedena.

Navodno, čak 12 advokata je angažovano u istrazi, a govori se da među problematičnim ugovorima mogu biti oni sklopljeni s menadžerima Alehandrom Maconijem i Alesandrom Mođijem.

Napuljski sud naredio je pretres u okviru istrage za kriminalno udruživanje, utaju poreza i pranje novca.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA