Džajić: Jovetića niko nije nudio Zvezdi

 
  • 0

Bivši predsednik Crvene zvezde demantovao je navode Dejana Savićevića, naglasivši da je predsednik FSCG trebalo lično da mu se obrati

Bivši predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da mu niko nije preporučivao Stevana Jovetića, i na taj način posredno negirao navode Dejana Savićevića, prenose "Večernje novosti".

- Prvi put čujem za tako nešto. Niko mi nije preporučivao Jovetića. Za njega sam čuo tek kad je zaigrao za Partizan. Nisam sujetan čovek i uvek rado poslušam bivše igrače Zvezde. Da mi je neko ponudio Jovetića, sigurno je da bih ga pogledao i doveo u klub iz Ljutice Bogdana - izjavio je Džajić.

Legenda "crveno-belih" je naglasio da je Savićević trebalo lično da se obrati, ako je znao da za Crvenu zvezdu ima kvalitetnog igrača.

- Sećam se kako smo mi u Zvezdi dovodili igrače. Uvek sam rado slušao saradnike, ali sam odluke donosio sam. Voleo sam da igrača vidim na delu, nikada ništa nisam prepuštao slučaju. Tako je bilo sa Robertom Prosinečkim, koji je kao klinac došao u Zvezdu. Posebno sam ponosan na Vladimira Jugovića, Dejana Stankovića i Nemanju Vidića, jer su postali igrači "svetske klase", dodao je Džajić, tvorac šampionske generacije iz Barija i Tokija 1991.

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević izjavio je za "Sport" da je Stevana Jovetića 2002. godine preporučio Zvezdi preko Dragana Stojkovića Piksija, tadašnjeg predsednika FSJ, ali da je prvi čovek "crveno-belih" Dragan Džajić odbio da ga dovede.

- Jovetića sam preko Piksija preporučio Zvezdi, jer sa Džajićem nisam imao najbolju komunikaciju. Stojković je preuzeo na sebe odgovornost da obavesti Džajića o dečaku koji je bio čudo i koji je na svakoj utakmici podgoričke Mladosti davao po tri, četiri gola. I slepac je mogao da vidi da će on jednog dana postati veliki fudbaler. Kasnije sam od Piksija dobio odgovor da mu Džaja nije verovao za Jovetićeve kvalitete. Nažalost, godinu dana kasnije otišao je u Partizan. Oni su ga uzeli bez imalo razmišljanja - rekao je Savićević.

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA