Košarkaši Srbije igraju za zlato na Mediteranskim igrama

 
  • 0

"Orlovi" pobedili Makedoniju u polufinalu sa 94:49 i u utorak će se boriti za zlatnu medalju protiv selekcije Turske

Košarkaši Srbije plasirali su se u finale Mediteranskih igara pobedom nad selekcijom Makedonije rezultatom 94:49 (27:11, 20:8, 25:15, 22:15).

Srbija je od samog starta nametnula jak ritam iz minuta u minut povećavala prednost koja je maksimum dostigla u 33. minutu (82:36). Selekcija Makedonije je sve vreme imala velikih problema protiv veoma čvrste i agresivne odbrane srpskih akadameca.

U ekipi selektora Olivera Popovića nije bilo slabog mesta, sve je fuinkcionisalo gotovo besprekorno, a posebno se istakao Darko Balaban sa 19 poena i 14 skokova.

- Makedonci i mi smo prethodnog dana imali veoma teške utakmice. Izgleda da su se naši momci mnogo brže i bolje oporavili. Od prvog minuta susreta smo krenuli jako u odbrani, dolazili do lakih poena, prednost je konstantno rasla, tako da nismo imali nikakvih problema da ostvarimo ubedljiv trijumf i plasiramo se u finale – istakao je Oliver Popović, selektor Univerzitetske repretezentacije Srbije.

U finalu će izabranici selektora Popovića igrati protiv selekcije domaćina 25. 06. u 19.30 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA