Prštalo u duelu Italijana i Japanaca! (VIDEO)

 
  • 1

U fenomenalnom meču Kupa konfedereacija "azuri" slavili 4:3 protiv izuzetno nadahnutih Japanaca, Đovinko u 86. minutu strelac odlučujućeg gola

Prilično neočekivano, u Resifeu u meču između Italije i Japana na Kupu Konfederacija viđen je pravi spektakl. Japanci su vodili 2:0, ali Italijani su supeli da dođu prvo do preokreta 3:2, a golom Đovinka u 86. minutu i do konačnog trijumfa 4:3.

Ovom pobedom "azuri" su uz Brazil obezbedili učešće u polufinalu, a u predstojećem međusobnom meču odlučiće ko će biti prvi u grupi, zbog bolje gol razlike Brazil je u prednosti i odgovara mu i nerešen rezultat.

Japanci su poveli golom Honde iz penala u 21. minutu, u 33. Kagava je duplirao prednost, da bi De Rosi u 41. posle kornera postigao gol za Italiju i tako se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu nije se mnogo čekalo da se mreže ponovo zatresu. U 50. minutu Ušida je izjednačio autogolom , a već u 52. Italija je povela 3:2 i to se bele tačke, siguran izvođač penala bio je Baloteli.  Japanci se nisu predali i preko Okazakija stižu na 3:3 u 69. minutu.

Japanci su mogli i do četvrtog gola u 82. minutu, pogodili su stativu, a kazna za propuštenu priliku stigla je nekoliko minuta kasnije. Strelac pobedeonosnog gola Đovinko možda se aktivirao iz ofsajda, ali gol je priznat.

Japan je do kraja uspeo da zatrese mrežu Italije, međutim pogodak Jošide opravdano je poništen zbog ofsajda.

U četvrtak na programu je drugo kolo u B grupi, sastaju se Španija i Tahiti i Nigerija i Urugvaj.

DRUGO KOLO:

Brazil – Meksiko 2:0

(Nejmar 9, Žo 90+3)

Italija- Japan 4:3

(De Rosi 41, Ušida 50 ag, Baloteli 52 p, Đovinko 86 - Honda 21 p, Kagava 33, Okazaki 69)

Tabela A grupe: Brazil 6, Italija 6, Meksiko 0, Japan 0.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA