Rukometašice na SP sa Dankinjama i Brazilkama u Nišu! (FOTO)

 
  • 0

Super grupa za naše igračice koje imaju velike ambicije pred svojim navijačima

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u Grupi B sa ekipama Danske, Brazila, Kine, Japana i Alžira, na Svetskom prvenstvu koje će se od 7. do 22. decembra održati u Srbiji, odlučeno je u subotu žrebom u Beogradu.

Utakmice Grupe B igraće se u Nišu, dok su ostali gradovi domaćini - Beograd, Zrenjanin i Novi Sad.

Grupa A: Crna Gora, Holandija, Francuska, Južna Koreja, Kongo i Dominikanska Republika.

Grupa C: Norveška, Poljska, Angola, Španija, Argentina i Paragvaj.

Grupa D: Mađarska, Nemačka, Rumunija, Češka, Tunis i Australija.

 

Velimir Marjanović, predsednik Rukometnog saveza Srbije, očekuje vrhunski rukomet u Srbiji krajem godine.

- Već treći put ćemo biti organizatori velikog takmičenja što me posebno raduje. Ženski rukomet sada ima priliku da vidi šta se dešava u ostalim reprezentacijama, i moćićemo da gledamo vrhunski rukomet. Želja mi je da što više gledalaca bude u halama, kao i dece koja će početi da treniraju rukomet.

- Nadam se da ćemo ostvariti što bolji rezultat, kako bi naša reprezentacija ostvarila kontinuirano dobre rezultate. Hvala Vladi Republike Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, gradonačelnicima svih gradova koji će ugostiti 24 reprezentacije, kao i IHF-u što nam je dao priliku da budemo domaćini i nadam se da ćemo oboriti rekorde u gledanosti i posećenosti utakmica.

Sa druge strane Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije, najavljuje udarnički rad u organizaciji šampionata.

- Od sutra počinjemo da radimo na organizaciji Svetskog prvenstva. Tim koji je radio na organizaciji EP za žene i muškarce nastavlja rad za ovo SP. Zahvalio bih se IHF-u što su odlučili da upravo Srbija bude domaćin Svetskog prvenstva 2013 za žene I nadam se da ćemo se pokazati kao odlični organizatori.

(Beta/Telegraf)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA