JADNA MAŠA: Serena 12. put pobedila Šarapovu za drugi Rolan Garos

 
  • 1

"Surova" Serena potvrdila da je noćna mora za simpatičnu Ruskinju, a do drugog trofeja na pariskoj šljaci došla je posle pobede od 2:0 (6:4, 6:4)

Finale ženskog singla na drugom Gren-slem turniru sezone, u Parizu, nije donelo ništa novo osim činjenice da je pehar promenio vlasnika. Po 16. put u karijeri gren-slem trofej je na šljaci terena "FIlip Šatrije" zaradila Serena Vilijams. Ona je sa maksimalnih 2:0 (6:4, 6:4) pobedila Mariju Šarapovu osvojivši drugi trofej na Rolan Garosu.

Simpatična Ruskinja ni ovaj put nije uspela da ugrozi Amerikanku, a 12. poraz zaredom već može da se okarakteriše kao veliki kompleks. I pored dva-tri brejka, prilike da meč počne sa 3:0, Marija nije mogla da prekine niz neuspeha koji datira još od pre devet godina i pobede na travi Vimbldona.

I, kako li je Mariji bilo noć pred finalni meč? Šta je sve smišljaja? U stvari, sada više nije ni važno pošto je Serena Vilijams samo potvrdila dominaciju i fakat da je ubedljivo najjača i najbolja teniserka koja u ovoj dekadi 21. veka ispisuje nove teniske stranice.

Prikazana igra bila je dobra, ne spektakularna, ali je auditorijum imao šta da vidi. "Surovu" Serenu i maksimalno motivisanu Mašu. Džabe... Bez i jedne mrlje Serena je slavila sa 2:0 posle malo manje od tri sata igre.

(Telegraf)

Video: Igrač vratio glavom loptu golmanu, sudija mu dao žuti karton

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA