NBA: Proglašen za trenera godine pa dobio otkaz! (VIDEO)

 
  • 0

Poznati stručnjak Džordž Karl smenjen sa klupe Denver Nagetsa svega nekoliko nedelja posle proglašenja za najboljeg stručnjaka u tekućoj sezoni, delom zato što je insistirao da odmah dobije produženje ugovora koji je važio na još godinu

Da je trenerski posao nezahvalan, to znaju i vrapci na grani. Malo je međutim primera da u razmaku od nekoliko nedelja stručnjak bude proglašen za najboljeg u ligi, a onda otpušten.

To se upravo desilo Džordžu Karlu (62), doskorašnjem treneru NBA ekipe Denver Nagetsa. Karl je imao još jednu sezonu ugovora, ali tvrdi se da sa tim nije bio srećan i da je zahtevao produženje. To nije bilo po volji čelnicima kluba i usledio je otkaz koji je karlu uručio Džoš Krenke, izvršni direktor, sin vlasnika Stena Krenkea, koji je ujedno i većinski akcionar fudbalskog kluba Arsenal, NFL ekipe Sent Luis Remsa, kao i NHL tima Kolorado Avelanš.

Karl je sa Denverom u ligaškom delu sezone zabeležio 57 pobeda i 25 poraza, a onda u prvom kolu plej-ofa doživeo eliminaciju od Golden stejta.

Poznati stručnjak često je sa svojim ekipama podbacivao u doigravanju, za 25 godina karijere kao glavni trener ispadao je u prvoj rundi plej-ofa čak 14 puta. U devet sezona koliko je vodio Denver Karl je svaki put stigao do doigravanj, ali samo 2009. prošao je prvo kolo, stigavši i do finala Zapada, gde je eliminisan od kasnijih šampiona, Lejkersa.

Najveći uspeh ostvario je sa Sijetlom 1996. kada je stigao do NBA finala u kojem je poražen od Čikago Bulsa predvođenih Majklom Džordanom 4:2 u pobedama. Te sezone Čikago je postavio i danas važeći rekord od 72 pobede u regularnoj saezoni, 87 ukupno.

Džordž Karl je bio selektor selekcije SAD na Svetskom prvenstvu 2002. u Indijanapolisu kada je Jugoslavija osvojila svoje peto zlato, a Amerikance eliminisala u četvrtfinalu 81:78.

(Telegraf.rs)

Video: Gobeljić se popeo na šipku sa vođama Delija na kraju derbija: Povela se i pesma protiv Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA