STOJKE, KATIĆ, LUČIĆ, PANTELIĆ... Svi oni bi navijali za večitog rivala u borbi za evro titulu!

 
  • 1

Miljenici severa i juga smatraju da je najnormalnije bodriti najljućeg rivala u borbi za evropski tron. Primer vaterpolista trebalo bi da slede svi, slažu se košarkaši i fudbaleri

Zvezda je nedavno postala evropski prvak u vaterpolu, a podrška igrača Partizana večitom rivalu u najvažnijoj utakmici kluba naišla je na pozitivne reakcije javnosti.

Iako su dva puta poraženi na završnom turniru, nekoliko vaterpolista Partizana je s tribina posmatralo finale između Zvezde i dubrovačkog Juga i pružali podršku igračima "večitog" rivala. Dušan Mandić, Slobodan Soro i Predrag Jokić su navijali za svoje prijatelje, bez obzira na to što igraju za drugi klub. Za Zvezdu su navijali i bivši igrači "crno-belih" Živko Gocić, Slobodan Nikić, Filip Filipović, Slavko Gak.

Večeras počinje finalna serija košarkaškog plej- fa. Tenzija mora da se spusti i zato smo napravili anketu s pitanjem: Da li biste navijali za najljućeg rivala, ukoliko bi on igrao u finalu Lige šampiona? Dobili smo zanimljive odgovore!

MARKO PANTELIĆ: Nikad nisam mrzeo nikog!

- Ma, najbolje da ću da navijam za Jug - kaže za Telegraf bivši Zvezdin fudbaler Marko Pantelić, koji je takođe prusustvovao finalnom meču i najbolje ilustrovao kakav stav zastupa po pitanju mečeva naših i inostranih klubova.

Pantelić je jedan od najpopularnijih Zvezdaša i svoj bivši klub doživljava kao drugu kuću. Ipak, on kaže da podrška između igrača koji igraju za Zvezdu ili Partizan predstavlja sasvim normalnu stvar.

- Rođen sam u Beogradu i Zvezdaš sam do koske, ali nikad nisam mrzeo nikog. Svi sportisti koji su igrali za Zvezdu, Partizan i druge klubove zajedno su igrali u reprezentaciji i donosili uspehe ovoj zemlji. U principu, uvek sam se i isključivo radovao uspehu Zvezde i nisam obraćao pažnju na to što drugi rade. Bitno da je jedan naš klub stigao do tako važne utakmice. Verujem da su Zvezdini navijači dan ranije navijali za Partizan koji je igrao protiv istog tog Juga.

MOŽE LI PRIMER SA BAZENA DA SE PRESLIKA NA OSTALE TERENE?

Ovakva slika s vaterpolo Fajnal-fora obradovala je sve ljubitelje sporta, u moru negativnih vesti zbog rivaliteta između dva kluba koji je u pojedinim segmentima prevazilaze granice zdravog. Da ne pominjemo brojne navijačke ispade, koji su ovde shvaćeni kao svakodnevica.

Golman Partizana i nekada Crvene zvezde Vladimir Stojković takođe ne vidi ništa čudno u dolasku igrača na Banjicu.

- To je normalna stvar za svakog sportistu, nema tu ništa čudno - kaže Stojković.

Na pitanje da li bi mogao da vidi sličnu sliku na terenima poput fudbalskog, on poručuje:

- Nisam nikad razmišljao o tome. Vaterpolo da, ali za druge sportove stvarno ne znam, jer nikad nisam o tome razmišljao - kratak je Stojković.

Gest "crno-belih" vaterpolista je neka vrsta pozitivnog presedana, ali valja napomenuti da je sličnih poziva na zdrav rivalitet bilo ove sezone.

U jeku velikih sukoba košarkaških klubova Partizana i Crvene zvezde, odbojkaš Partizana Ivan Steljić pozvao je Nebojšu Čovića i Duška Vujoševića da dođu na večiti odbojkaški derbi u finalu plej-ofa i uvere se šta je to pravo rivalstvo. Steljić je tada rekao da je rivalitet dva kluba u odbojci zdraviji nego u bilo kom drugom sportu.

Finalna serija u "Šumicama" je prošla bez ijednog incidenta.

Odnosi među košarkaškim klubovima su urušeni ove sezone. To ipak nije sprečilo košarkaše večitih rivala da se posle prekida finala Kupa Radivoja Koraća, koji je zbog incidenata na tribinama potrajao, zajedno zagrevaju na jednom košu.

LUČIĆ NE BI BIO NA TRIBINAMA

Kapiten Partizana Vladimir Lučić bi navijao za Zvezdu kada bi ona igrala finale Evrolige, ali ne s tribina, bar u ov0m trenutku.

- Naravno da bih navijao za Zvezdu. Teško da je to u košarci još moguće, ali bih sedeo kod kuće pored TV ekrana.

KATIĆ: SVI DA SLEDIMO PRIMER VATERPOLISTA!

Zvezdin centar Raško Katić, k0ji je ne tako davno igrao za "crno-bele", kaže da među igračima treba da vlada zdrav rivalitet u granicama normale.

- Gest na vaterpolu posmatram na najnormalniji mogući način. Nikada nije bilo problema, niti mržnje među nama igračima. Tako bi trebalo da bude svuda, da se održi rivalitet u granicama normale. Jedno je kada nosite navijačku emociju, ali ne sme se ulivati mržnja - objašnjava Katić za Telegraf.

On nema dilemu da li bi slika s vaterpola trebalo da se preslika i na ostale terene.

- Ne da mislim, nego sam siguran sam da taj primer treba svi da sledimo. I siguran sam da svi igrači misle kao ja, jer ne mrzimo jedni druge, nego pijemo kafe zajedno. Na terenu smo neprijatelji, jer tu svako teži pobedi, a svađe ima i kada igrate basket s najboljim drugom ili bratom. Većina ljudi danas, koji nisu toliko navijački pristrasni gledaju Partizan kada igra u Evroligi i drago mu je kada pobedi - zaključuje Katić.

(B. M.)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бојке Кум

    5. jun 2013 | 16:42

    То су изјаве и начин размишљања правих спортиста! Ватерполисти су отворили врата, сви остали спортисти из других спортова (првенствено фудбала и кошарке) требали би да следе њихов пример! Партизан + Црвена Звезда = СРБИЈА!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA