ZA ISTORIJU: Zvezda u finalu Lige šampiona! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 5

Vaterolisti šampiona Srbije nadvisili Barselonetu sa 9:5 i ostvarili najveći uspeh od osnivanja kluba

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su najveći uspeh u istoriji plasmanom u finale Lige šampiona, zahvaljujući pobedi nad Barselonetom sa 9:5 na bazenu na Banjici.

Osvajač duple krune u Srbiji opravdao je ulogu favorita i obradovao armiju navijača. "Crveno-beli" su skoro sve vreme bili u vođstvu, španskoj ekipi, osim početnih 0:0, dozvolili su egal samo jednom (2:2). U ekipi nije bilo slabog pojedinca, a briljirali su trostruki strelac Strahinja Rašović i fenomenalni golman Denis Šefik, koji je u drugoj i poslednjoj četvrtini bio nesavladiv.

"Crveno-beli" će u subotu u finalu igrati protiv dubrovačkog Juga, koji je u prvom polufinalu savladao Partizan sa 8:7. Hrvatska ekipa već je pobeđivala Zvezdu ove sezone i, iako se igra u Beogradu, svakako je favorit, ali ako srpski šampion pruži ovako nadahnuto izdanje, trijumf je sasvim moguć.

TOK MEČA

Pred početak utakmice navijači Crvene zvezde skandirali su su uvrede na račun Čede Jovanovića, predsednika Liberalno demokratske partije i jednog od finansijera kluba.

Uvodne minute meča obeležili su obostrani promašaji, a Zvezda je prva povela preko Strahinje  Rašovića. Nedugo zatim Beograđani su izborili peterac, koji je sigurno izveo Andrija Prlainović i to je bilo 2:0.

Barseloneti nije trebalo mnogo da uzvrati, Vrlić je smanjio, a De Lera je iz peterca izjednačio na 2:2.

Golovi Barselonete nisu uticali na sjajnu atmosferu, na Banjici se orila pesma, a skandiralo se i pritvorenom Veliboru Dunjiću. Uzvikivalo se i "Ne damo Kosovo".

Drugi period počeo je slično kao i prethodni, propuštane su šanse sa obe strane, da bi Pjetlović na asistenciju Prlainovića ponovo doveo Zvezdu u vođstvo. Denis Šefik činio je čuda na golu srpskog šampiona, a poslednji napad posle tajm-auta, koji je zatražio trener Dejan Savić, rezultirao je novim golom Prlainovića za 4:2.

Vrlić je svojim drugim golom smanjio prednost Beograđana, koristeći igrača više. Na to je reagovao Duško Pijetlović, koji je ponovo povisio na dva razlike. To nije dugo trajalo, jer je Migel nadmudrio Šefika, nesavladivog u drugoj četvrtini.

Strahinja Rašović novim golom nastavio je blistavu partiju, povisivši na 6:4. Migel uzvraća, ali kod Strahinje nema straha i Zvezda vodi sa 7:5.

U poslednjoj četrvrtini Zvezda je prvi put stekla tri gola prednosti, Boris Vapenski realizovao je kontranapad majstorskim lobom, iako je bio pod faulom.

Kada je Ranđelović povisio na 9:5 bilo je jasno da "crveno-beli" idu u finale. Slavlje je moglo da počne na punim tribinama sa kojih su navijači neprestano pružali sjajnu podršku.

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA