Srpski Rolan Garos: Viktor, Janko, Jelena gaze!

 
  • 0

Posle pobeda Tipsarevića i Troickog, Jelene Janković, slavila i Ana Ivanović. Bojana Jovanovski jedina poklekla, poražena od Kuznjecove

Rolan Garos postaje srpski turnir! Kako je samo počeo u ovih nekoliko dana, poželeli bismo da nikad ne prestane, zbog igara naših predstavnika.

Šestog dana Otvorenog prvenstva Francuske za sada su pobede ostvarili Janko Tipsarević, Viktor Troicki u singlu, odnosno Jelena Janković u dublu.

Najveće iznenađenje i najpozitivnije reakcije proizveo je Viktor Troicki trijumfom koji se i u kladioničarskim krugovima nije podvlačio kao moguća "bomba".

Potpuno je nadigrao Marina Čilića, tri seta su mu bila dovoljna da izjednači najbolji rezultat u karijeri kada je Rolan Garos u pitanju (četvrta runda) i obezbedi duel protiv pobednika duela Conga-Šardi. Pobedio je Hrvata sa 7:6, 6:4, 7:5.

Slavio je i Janko!

Navikli smo tokom karijere da Janko Tipsarević bude najjači kada igra maratonske mečeve. Upravo je u takvom protiv Fernanda Verdaska ispoljio svoj veliki kvalitet - živce i psihičku snagu, koja mu je bila štih do pre par meseci kada je počeo da se oseća pad u njegovoj formi.

Nije dozvolio da ga gubitak dva seta posle vođstva od 2:0 poremeti, igrao je koncentrisano do 13. gema, kada je zadao udarac uzimanjem gema, a onda potvrdom dobijenog meča zakazao duel sa Mihailom Južnjim. Bilo je 7:6, 6:1, 3:6, 5:7, 8:6.

Slavila je i Ana Ivanović i to ubedljivo 6:3, 6:2 protiv Viržini Razano i u osmini finala igraće protiv Agnješke Radvanjske.

Jelena Janković prošla je sa Hrvaticom Lučić-Baroniu osminu finala dublova, čime je drugi reket Srbije potvrdila odlične igre u singlu od početka turnira, dok je od naših takmičara jedino Bojana Jovanovski pretrpela poraz, 4:6, 6:7 protiv Svetlane Kuznjecove.

(Telegraf)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA