VIKTORE, MAJSTORE! Troicki poslao kući hrvatsku uzdanicu!

 
  • 2

Srpski teniser pobedio favorizovanog Marina Čilića i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa

Ovo bi mogao da bude najbolji Rolan Garos za Viktora Troickog! Srpski teniser je na potpuno neočekivan način obezbedio plasman u osminu finala i izjednačio najbolji rezultat iz 2011. godine, kada je odigrao četiri meča na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Marin Čilić je pao u tri seta - 7:6 (14:12), 6:4, 7:5.

Odličnom igrom, toliko nekarakaterističnom za Viktora u poslednjih godinu dana i jače, Troicki je kući poslao najveću hrvatsku uzdanicu u Parizu. Šokirao je time komšije, ali i srpske navijače, koji su prijatno iznenađeni igrama koje Viktor pruža u Parizu.

Pakao od prvog seta na kraju se pretvorio u rajsko slavlje našeg tenisera. Posle 26 odigranih poena u taj-brejku, Viktor je otišao pobednički na odmor posle prvog seta, dobivši krila za naredna dva.

Psihički rat koji je tada dobio vodio ga je do konačne pobede. Slomio je 10. tenisera planete u drugom setu jednim brejkom, dok mu je u odlučujućem bio potreban jedan više.

Imao je brejk prednosti kod 3:2, izgubio svoj servis, a onda ponovo nadigrao Čilića na "protivnički" gem kod 5:5, dotukao ga na njegov i plasirao se među 16 najboljih na drugom grend slemu sezone.

U borbi za četvrtfinale Troicki će igrati protiv Conge koji je lako eliminisao Šardija.

(Telegraf)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA