ĐOKOVIĆ: Nisam dozvolio da mi se ponovi Gofan!

Prvi reket sveta zadovoljan igrom koja mu je obezbedila plasman u treće kolo Rolan Garosa

  • 0

Najbolji svetski teniser Novak Ðoković rekao je posle pobede nad Argentincem Gvidom Peljom da je igrao mnogo bolje nego u startnom duelu protiv Belgijanca Davida Gofana.

Ðoković se plasirao u šesnaestinu finala Rolan Garosa pobedom nad Peljom sa 6:2, 6:0, 6:2, nakon samo 86 minuta igre.

- Pelja je mlad, talentovan teniser i takvi imaju dodatnu motivaciju da pruže najbolju igru i naprave iznenađenje, pogotovo na Grend slemu. Imao sam samo površne informacije o njemu i nisam znao šta da očekujem, međutim, napravio sam brejk na 2:2 u prvom setu i od tada sam kontrolisao meč. Igrao sam mnogo bolje nego u prvom kolu protiv Gofana, dobro sam odradio posao - rekao je Ðoković, koji u narednoj rundi igra protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Biće to prilika za revanš, nakon sto je Dimitrov napravio iznenađenje na mastersu u Madridu i izbacio svetskog broja jedan sa 2:1 u setovima.

- Bio je to odličan meč, a on je zasluženo pobedio, igrao je sjajno. Ipak, postoji razlika između moje igre tada i sada. Osećam da sam na mnogo višem nivou. Sada znam kako treba da uđem u meč, fizički sam spreman i nadam se da će se isplatiti trud koji sam uložio - istakao je Ðoković.

Od dosadašnja tri međusobna duela protiv Bugarina, Srbin je dobio dva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA