ROLAN GAROS: Nole lagano do trećeg kola (FOTO)

Najbolji svetski teniser u drugom kolu Rolan Garosa savladao je Argentinca Gvida Pelju sa maksimalnih 3:0 u setovima (6:2, 6:0, 6:2). U sledećem kolu protiv Bugarina Dimitrova

  • 0

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uspešno je prebrodio drugu prepreku na Rolan Garosu pobedom nad Argentincem Gvidom Peljom maksimalnim rezultatom 3:0 (6:2, 6:0).

Ovo je prvi susret Đokovića i Pelje koji je svojevremeno bio uspešan protiv srpskih tenisera jer je uspeo da pobedi Tipsarevića i Troickog na turniru u Dizeldorfu.

Novak će u trećem kolu igati sa igračem koji ga je eliminisao u Madridu, Bugarinom Grigorom Dimitrovim, koji je pobedio Francuza Lukasa Puila 6:1, 7:6, 6:1.

Za razliku od prvog meča protiv Belgijanca Gofana kada se prvi reket sveta propisno mučio, ovoga puta problema nije bilo.

Najveći otpor Argentinca viđen je u prvom setu. Đoković je imao dve brejk lopte već na samom početku, ali je žilavi Pelja tek u šestom gemu popustio. Đoković je uspeo da oduzme servis, potom i još jednom za sigurnih 6:2 posle 33 minuta igre.

Krenuo je Đoković silovito odmah u drugom setu, ali je pri rezultatu 3:0 kiša prekinula meč koji se nakon kraćih konsultacija, ipak, nastavio. Kratka pauza nije poremetila Novakov ritam - furiozno je završio drugi set, sa ubedljivih 6:0.

Imao je Đoković velikih problema na početku trećeg seta, ali nije dozvolio Argentincu da prvu brejk loptu od početka meča realizuje i stekne početnu prednost.  Posle četiri izjednačenja prvi reket sveta je uspeo da povede sa 1:0.

Sigurna i agresivna igra u drugom gemu donela je Argentincu izjednačenje već posle prve gem lopte - 1:1. Vrlo brzo, bez velikog napora Đoković dolazi do 2:1.

Bolja igra srpskog asa donela mu je tri vezane brejk lopte od kojih je iskoristio prvu i poveo sa 3:1. U petom gemu Đoković je ''prošetao'' Pelju na terenu za sigurnih 4:1

Nije Pelja želeo tako lako da se preda i uspeo je na svoj servis da smanji rezultat na 4:2, ali samo na kratko jer je Đoković vrlo brzo iskoristio svoj servis i došao nadomak pobede koju je potvrdio u osmom gemu - 6:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA