CVETKOVIĆ: Čovića je sam Bog poslao u Zvezdu!

 
  • 7

Legendarni generalni sekretar "crveno-belih" ne gubi nadu da njegov voljeni klub može da ponovi uspeh iz Barija 1991, a kao spasioca vidi energičnog potpredsednika

Dugogodišnji generalni sekretar FK Crvena zvezda Vladimir Cvetković tvrdi da njegov klub uopšte nije zaradio tako veliki novac kako većina misli kada je prodavao igrače iz najtrofejnije generacije koja je 1991. u Bariju osvojila Kup šampiona. Legendarni funkcioner, takođe, iznosi na videlo da je klub sa "Marakane" davao novac drugim fudbalskim klubovima, pozajmljivao firmama, pa i pomagao izbeglice, ali navodno nije plaćao političke stranke.

- Para zarađenih od trijumfa u Bariju uopšte nije bilo mnogo i to je lako proverljiva činjenica. Igrači su dolazili u Zvezdu za skroman novac, ali uz uslov da od narednog transfera većina sume pripadne njima, tako da klubu nije ostajalo mnogo - izjavio je Cvetković za "Informer".

- Klub jeste davao novac, ali nikad nijednoj partiji. Tačnije, nijedna partija nije tražila pare od Zvezde. Nekad smo pozajmljivali, nekad i poklanjali, kad smo procenili da je nekom neophodno. Uglavnom smo davali novac fudbalskim klubovima, osim toga pozajmljivali smo hotelima ili sličnim firmama kojima je novac bio neophodan. Što se poklanjanja tiče, pomagali smo ljude koji su izbegli u Srbiju iz Krajine, a nisu imali krov nad glavom niti bilo šta drugo - kaže jedan od kreatora najvećih uspeha Crvene zvezde.

Cvetković ne gubi nadu da "crveno-beli" ponovo mogu da dosegnu visine, a ogromno poverenje ima u potpredsednika Nebojšu Čovića, za kojeg veruje da može da bude spasilac posrnulog giganta koji je svojevremeno stizao do evropskog i svetskog vrha.

- Samo zahvaljujući Bogu i sudbini, Zvezdi kao da je u poslednji čas poslat Nebojša Čović. Održavati klub koji je u katastrofalnom stanju, pa još pokušavati izvući ga iz problema, predstavlja neverovatnu upornost, znanje i ludilo. Čović je izgleda takav. On je čovek od ideje i od rada, jer džaba ideje ako neko neće da radi. I da se razumemo, apsolutno nisam pristrasan. Sa čovekom u životu ni kafu nisam popio.

Cvetković se osvrnuo i na opaske Nenada Bjekovića koji je izjavio da su "crno-beli" anulirali Zvezdinu prednost u titulama u domaćem prvenstvu, a da je sledeći na redu evropski trofej.

- Bjeković je u pravu što se nada. Ceo život posvetio je Partizanu, kao ja Zvezdi. Moram da napomenem da sam zadovoljan što je Partizanu Zvezda reper, pa hoće da se izjednači sa njom. Uostalom, i ja se nadam da će Zvezda ponoviti svoj uspeh iz Barija. Kad će se to desti, ne znam, ali verujem - optimističan je uprkos svemu Vladimir Cvetković.

(Teelgraf.rs / Izvor: Informer)

Video: Gobeljić se popeo na šipku sa vođama Delija na kraju derbija: Povela se i pesma protiv Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    30. maj 2013 | 09:19

    A koliko si dao Arkanu?Reci slobodno,manekenu skotskog viskija!

  • Висок ћата пандурска му плата

    30. maj 2013 | 10:29

    Све је то ОК Цвеле само Ћоки је криминалац био способан или не. Место му је у ћумезу и то на дужи период. Значи ли то да му треба опростити пљачку напаћеног српског народа зато што се крије иза великана какав је Звезда?

  • aca

    30. maj 2013 | 11:31

    Gani puknite od muke Pfc vas guzi godina ma .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA