Troicki slavio u trileru, ide na Hrvata Čilića!

 
  • 0

Srpski teniser u "ludom" meču posle mnogo oscilacija savladao Danijela Himeno-Travera iz Španije 4:6, 7:6 (7:4), 6:0, 6:7 (7:9), 6:4 i plasirao se u treću rundu Otvorenog prvenstva Francuske

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pobedom protiv Danijela Himeno-Travera iz Španije 4:6, 7:6 (7:4), 6:0, 6:7 (7:9), 6:4 posle tri sata i 55 minuta. Meč je bio čudan sa dosta oscilacija Troickog koji je i u trećem susretu sa Špancem zabeležio trijumf pa je zadržao stoprocentni bilans.

Srpski teniser dobro je počeo meč, brejkom, poveo potom 2:0 i održavao prednost do 4:2, a onda izgubio četiri gema zaredom, što je omogućilo Špancu da povede 1:0 u setovima.

Drugi set Srbin je počeo još silovitije, poveo 4:0, a onda rivalu prepustio pet uzastopnih gemova. Na sreću Viktor je uspeo da sačuva servis u naredne dve prilike i sa 5:5 i 6:6 stigne do taj-brejka. Tu je bio bolji 7:4 i posle mnogo muke uspeo da stigne do izjednačenja.

Treće set počeo je po već viđenom šablonu, Troicki ponovo pravi brejk za 2:0, ali ovog puta nije se zaustavio i sa impresivnih 6:0 napravio je preokret.

Četvrti set bio je prilično drukčiji od prethodna tri, teniseri su čuvali servis sve do osmog gema kada je Viktor brejkom stigao do 5:3, što mu je omogućilo da servira za meč. Španac je međutim uzvratio kontrabrejkom, a potom na svoj servis stigao i do 5:5. Himeno-Traver drugim uzastopnim brejkom poveo je 6:5, ali Troicki je uzvratio istom merom pa je ponovo viđen taj-brejk u kojem se Španac bolje snašao i sa 9:7 stigao do izjednačenja, 2:2 u setovima, spasivši usput meč-loptu srpskog tenisera.

U setu odluke, Troicki je brejkom u petom gemu stigao do prednosti koja nije dugo potrajala je je Himeno-Traver u osmom izjednačio. Viktor tada pravi novi brejk i onda uspešno servira za meč.

Protivnik Troickog u trećem kolu biće hrvatski teniser Marin Čilić koji je ubedljivo savladao Australijanca Nika Kirgiosa 6:4, 6:2, 6:2.

(Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA