Đoković morao da se pomuči za pobedu nad Gofanom!

 
  • 1

Mladi Belgijanac igrao bez respekta protiv prvog tenisera sveta, koji je ipak uspeo da završi meč prvog kola u tri seta - 7:6, 6:4, 7:5. Protivnik u drugom kolu biće Argetninac Gvido Pelja

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pobedio je Belgijanca Davida Gofana u prvom kolu Rolan Garosa u tri seta 7:6(5), 6:4, 7:5.

Ovo je bio prvi međusobni susret između prvog i 58. tenisera sveta, a Belgijanac je bio agresivan i uporan do poslednje lopte. Meč je trajao dva sata i 15 minuta, ali je najvažnije za srpskog tenisera da je posao ipak završen u tri seta.

Protivnik u drugom kolu biće Argetninac Gvido Pelja, koji je u maratonskom meču pobedio Hrvata Ivana Dodiga u pet setova - 4:6, 6:4, 6:3, 2:6, 12:10.

Đoković i Gofan su na teren izašli tek posle nekoliko sati čekanja, jer je kiša u dva navrata odlagala prethodne mečeve. Jelena Janković je ranije na senzacionalan način pobedila Danijelu Hantuhovu, dok su dubl mečevi Nenada Zimonjića i Viktora Troickog odloženi.

Uvodni gemovi protekli su u sigurnim servisima na obe strane. Đoković je u šestom gemu došao do prve brejk lopte, ali je talentovan Belgijanac uspeo da se izvuče.

Rasterećenost 58. igrača sveta je davala rezultate, pa se ušlo u taj-brejk. Đoković je uspeo da prvi napravi minibrejk, ali je Gofan momentalno uzvratio. Neizvesnost je trajala do 5-5, kada je Belgijancu konačno zadrhatala ruka, pa je napravio duplu servis grešku. Ovaj poklon je Đoković iskoristio za osvajanje prvog seta 7:5.

U nastavku, Đoković je odmah vezao tri poena na servis protivnika, ali je Belgijanac uspeo da osvoji svoj prvi gem. Posle ekspseno osvojenog svog servis gema, Đoković konačno uspeva da napravi brejk, pošto je Gofan počeo da greši. Posle nekoliko brzih gemova, serija grešaka se preselila na Novakovu stranu, pa je uposrni Gofan dočekao da vrati brejk.

Do novog taj-brejka ipak nije došlo, jer je Belgijanac ponovo postao nervozan iako je imao tri brejk lopte, pa je iskusniji Đoković to iskoristio za novi brejk i serviranje za set.

Treći set i zaostatak od 2:0 nisu demotivisali Gofana. Uspeo je da spasi dve brejk lopte, a do brejk šanse je došao u petom gemu. Preloman trenutak je bio pri rezultatu 5:5, kada je Đoković došao do tri brejk lopte. Gofan je napravio greške koje su ga do te mere isfrustrirale da nije uspeo da sačuva svoj servis gem.

Posle Đokovićevog meča je na teren trebalo da izađu Janko Tipsarević i Nikolas Mau, ali je njihov duel odložen za sredu.

(Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA