Počeo Sajam sporta u Užicu

 
  • 0

Funkcioneri Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević i Mitar Mrkela, kao i generalni sekretar Sportskog Saveza Srbije Dane Korica, prisustvovali su manifestacij koja omogućava deci da lakše odaveru sport kojim žeče da se bave

U Užicu je počeo drugi Sajam sporta koji se ove godine održava pod sloganom "Svi smo u igri".

Ispred Ministarstva omladine i sporta sajam je otvorila pomoćnica ministra za projekte, Zagorka Petrović Gigić Zlatanović.

Sajam sporta za cilj ima popularizacija sporta, prezentaciju užičkih sportskih društava i klubova, i afirmaciju zdravih načina života. Ova manifestacija takođe omogućava deci da lakše odaberu sport kojim bi želeli da se bave u skladu sa svojim mogućnostima i postojećom ponudom.

Pomoćnica ministra za projekte je u tom smislu predstavila dve akcije ministarstva omladine i sporta koje su u punom zamahu: „Fer-plej je pobeda“, čiji je cilj da uz pomoć naših poznatih sportista promoviše ferplej i toleranciju u sportu i životu, kao i program "Sport u škole", koji omogućuje potpuno besplatno bavljenje sportom đacima od 1. do 4. razreda osnovne škole u više od 50 gradova širom Srbije.

Zagorka Petrović Gigić Zlatanović je domaćinima prezentovala rad Sektora za projekte Ministarstva omladine i sporta, a zatim je, u pratnji gradonačelnika Užica, Saše Miloševića, obišla štandove na Sajmu sporta "Svi smo u igri".

Svečanom otvaranju Sajma prisustvovali su i naši proslavljeni fudbalski asovi, danas funkcioneri Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević i Mitar Mrkela, kao i generalni sekretar Sportskog Saveza Srbije Dane Korica.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA