MIHA PRED BELGIJU: To što smo otpisani je naša najveća prednost!

Selektor Srbije najavio je ofanzivu na favorizovanu Belgiju, kao i to da neće podneti ostavku pre kraja kvalifikacija za Mundijal u Brazilu. Novinarima su se obratili i Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović

  • 4

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović nije izgubio nadu da ovaj otpisani mladi tim može da napravi iznenađenje i kvalifikuje se na svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, bez obzira što nacionalni tim ima samo teoretske šanse da se plasira na Mundijal.

Na konferenciji za štampu povodom okupljanja igrača u Staroj Pazovi i pripreme za kvalifikacionu utakmicu  sa Belgijom, Mihajlović je sa velikim optimizmom pričao o šansama tima koji vodi.

- Do 2. juna ćemo biti svi na okupu. Bez obzira ko je protivnik igramo napadački, jer to su naši principi.

Selektor je imao samo reči hvale za protivničku reprezentaciju ali je dodao da rezultat iz prvog meča sa Belgijancima, koji je Srbija izgubila rezultatom 0:3 u Beogradu, ne oslikava pravo stanje na terenu.

- Belgija je jedna od najboljih evropskih ekipa ali se ne bojim nikoga, inače ne bi ni išli tamo. Moram da se osvrnem na prvu utakmicu iz Beograda jer smo bili bolji prvih 60 minuta, i da smo pobedili u nastavku kvalifikacija bi bila druga priča.

Na pitanje povodom pritiska koji je na leđima reprezentacije, Mihajlović je rekao:

- Reprezentacija je bila otpisana i pre kvalifikacija, zaslužili smo mnogo više i zato nam je ova utakmica mnogo važna, prvenstveno zbog toga što bi ostali u trci za Brazil. Psihološka prednost je na njihovoj strani jer oni mogu da budu prvi i ako izgube.

Mediji su ovih dana spekulisali da će selektor dati otkaz ako ne pobedi Belgiju, na šta je Siniša odgovorio:

- Nikada neću dati otkaz, ostajem do kraja kvalifikacija, a ako iz saveza budu hteli dalju saradnju, sešćemo i razgovarati. Nikada nisam zažalio što sam selektor i nikada i neću.

TADIĆ: SAMO OFANZIVOM DO USPEHA!

Mladi fudbaler Tventea, Dušan Tadić rekao je svoja očekivanja o meču sa Belgijom.

- Moramo ući sa ofanzivnom igrom jer je to jedini način da se dođe do uspeha. To je moje, a i mišljenje svih reprezentativaca. U prvom meču u Beogradu smo bili bolji tim i nezasluženo izgubuli, nadam se da će kolo sreće da se okrene.

Osamnaestogodišnji napadač Partizana, Aleksandar Mitrović je posle uspešne sezone zaslužio poziv selektora i povodom toga nije krio oduševljenje.

- Nisam mogao da zamislim lepši kraj sezone, posle titule i interesa mnogih klubova sada je stigao i poziv u reprezentaciiju, trudiću se da opravdam očekivanja.

Na pitanja oko ostanka u Partizanu, mladi fudbaler je zagonetno odgovorio.

-U Partizanu bih voleo da ostanem i da uđemo u Ligu šampiona, ali sa druge strane takođe bih voleo da igram i u nekom od najjačih klubova.

I pored optimizma selektora i igrača, reprezentacija Srbije će imati težak zadatak u Belgiji.

Selektor reprezentacije Belgije je među igračama koji će igrati protiv Srbije između ostalih najavio, i napadača Čelsija Edena Azara, kapitena Mančester Sitija Vensana Kompanija, kao i golgetera Aston Vile Kristijana Benteke.

Ova kvalifikaciona utakmica će se igrati sedmog juna, na belgijskom stadionu "Kralj Boduen", koji je rasprodat u rekordnom roku.

(M.M./D.Š.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    28. maj 2013 | 20:45

    Ko ovde koga laze? Dokle bre više? Kao igrač si bio super ali kao trener ništa i još ako ako se uzme u obzir ko je predsednik komentari su suvišni. Dok god Tole lopov neode našem fudbalu nema spasa. Da li je moguće da njega nemogu da smene? Pa ljudi to je fenomen. Dosta Toletove tiranije i lopovluka

  • Neso

    28. maj 2013 | 21:48

    Nasa prednost bi bila kada bi ti podneo ostavku.Ide bre covece dok ti je jos malo ostalo imena,osramotio si se i u us*o sve ono sto si nekada bio !

  • ajde bre

    28. maj 2013 | 22:00

    Naravno da jeste. Cilj je biti poslednji pa kad uzmes koji bod kazes da si napravio cudo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA