Nemac Brands namučio Nadala u prvom kolu Rolan Garosa!

 
  • 1

Nemac Danijel Brands uspeo je da Špancu uzme prvi set, prvi put otkako je "kralj šljake" debitovao na grend slemu u Parizu. Na kraju je Nadal ipak izbegao da svetu priredi šok, i pobedio sa 4:6, 7:6, 6:4, 6:3

Prvi put otkako nastupa na Rolan Garosu, koji je osvajao sedam puta, Rafael Nadal je izgubio prvi set u meču prvog kola. Ipak, Nadal nije dozvolio da se desi šok na samom startu, pa je u četiri seta uspeo da pobedi Nemca Danijela Brandsa sa 4:6, 7:6, 6:4, 6:3.

Brands, inače 59. igrač sveta, uzeo je uvodni set Špancu rezultatom 6:4. Očekivalo se da će Nadal po brzom postupku izjednačiti, ali je Nemac bio podjednako uporan, pa je drugi set otišao u taj-brejk. Španac je imao dosta sreće i osvojio drugi set 7:4. Preostala dva seta počela su brejkovima Španca, kojima je otpor Brandsa slomljen, posle tri sata igre.

Otkako je debitovao na Rolan Garosu 2005. godine, Nadal je izgubio samo jedan od 53 meča. Trenutno je na snazi niz od 21 pobeda, u kojima je ukupno izgubio samo četiri seta.

Ipak, ovo nije prvi put da je Nadal gubio set u prvom kolu. Džon Izner ga je namučio 2011. godine, pa je Španac morao da posao završava u pet setova (6:4, 6:7(2), 6:7(2), 6:2, 6:4).

(Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA