BOMBA U NJUJORKU: Siti i Jenkiji dovode Ibru, Pirla, Ćavija, Lamparda, Teveza... (VIDEO)

 
  • 1

Vlasnik Mančester sitija, sa drugarima, ali i predstavnicima najpoznatijeg bejzbol kluba - Njujork Jenkija - napravili su zajednički projekat koji se zove Njujork siti FC ili fudbalski klub Njujork siti

Bogati šeik, vlasnik Mančester sitija, sa drugarima, ali i predstavnicima najpoznatijeg bejzbol kluba - Njujork Jenkiji, napravili su zajednički projekat koji se zove Njujork siti FC ili fudbalski klub Njujork siti. Ova franšiza će u MLS debitovati 2015. godine.

Ništa od ovoga ne bi bilo zanimljivo da Klaudio Rejna, novopostavljeni direktor kluba, nije rekao da klub planira da zagospodari ligom. Odmah. Da bi ostvario cilj rečeno je da se planira sa dovođenjem nekolicine igrača koji su danas među najpoznatijim i najboljim.

Naime, intencija Rejne i članova uprave je da u "veliku jabuku" dovedu, ni manje ni više, nego šestorku zvezda - Ćavija (Barselona), Karlosa Teveza (Mančester siti), Frenka Lamparda (Čelsi), Zlatana Ibrahimovića (PSŽ), Andreu Pirla (Juventus) i Ronaldinja (Atletiko Mineiro).

Pitanje novca se, naravno, ne postavlja jer ga ima. Mnogo. Međutim, iako je pomenut sekstet sada, onako ad hok, vredan bar 200 miliona evra za godinu i po će biti mnogo jeftiniji, pošto svima osim Ćavija ističu ugovori.

Da li je tajming "pravljen" baš zbog ovoga? Ne znamo, ali je jasno da će novi tim, Njujork siti FC, pod uslovom da svi pristanu, dobiti ogromno iskustvo, ali i "matore" igrače na zalasku karijera. Tevez će 2015. godine biti najmlađi, sa 31. godinom. Sledi ga Ibrakadabra sa 33, a zatim slede Ronaldinjo (35), Lampard, Pirlo i Ćavi (36).

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лане

    24. maj 2013 | 01:24

    Е због оваквих ствари сам престао да пратим фудбал. Сваки тајкун може да осваја шта пожели, само доведе најбоље играче и здраво. То није спорт, него берза. Ужас!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA