Dečja atletika stigla u Aleksinac i Ub (FOTO)

 
  • 0

Ovaj projekat pod vlasništvom je Međunarodne svetske federacije, koja je i pokrovitelj samog događaja

Dečja atletika stigla je i u Aleksinac i Ub. Prošle godine počelo je potpisivanje ugovora za Dečju atletiku, i do sada je ugovor potpisan sa 11 gradova, a u sredu 22.maja sa Ubom i Aleksincom.

Pored MOS-a i ASS-a, projekat ''Kids athletichs'' podržale su i lokalne samouprave odvajanjem novčanih sredstava u iznosu od 100.000 dinara. Ovaj projekat pod vlasništvom je Međunarodne svetske federacije, koja je i pokrovitelj samog događaja.

Dana 22.maja 2013. godine u Aleksincu je potpisan ugovor za projekat Dečja atleika između Atletskog saveza Srbije, opštine Aleksinac i Atletskog kluba "Napredak".

Svečano potpisivanje ugovora obavljeno je u Opštini grada Aleksinca, gde je domaćin bio načelnik Odeljenja za opštu upravu Dragan Jovanović i predsednik AK "Napredak" Miloš Zeković.

- Opština Aleksinac je jako zahvalna ASS-u, što je omogućio jedan ovakav projekat, i što će deca imati prilku da nauče nešto više o sportu i zdravom načinu života još od malih nogu -  rekao je Dragan Jovanović.

Takođe, 22.maja potpisan je ugovor i sa opštinom Ub. Potpisivanje ugovora obavljeno je u Opštini Ub, gde je domaćin bio predsednika opštine Darko Glišić i predsednik AK "Ub" Dragiša Lišanin.

- Zadovoljstvo nam je što je i naša opština potpisala ugovor za Dečju atletiku, jer smatramo kako je to najbolji mogući način da decu izvedemo na pravi put. Hvala Atletskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na opremi, koja je prilagođena uzrastu dece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, kao i lokalnim samopuravama koje su donirale 100. 000 dinara za jedan ovako sjajan projekat -  rekao je Darko Glišić.

Generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković rekao je:

- Ovo je pravi primer kako jedan granski savez uz podršku međunarodnih insitucija, Ministarstva omladine i sporta, lokalnih samopurava i klubova promoviše zdrav način života i školski sport. Zahvalio bih se svim lokalnim samopuravama koje su podržale ovaj projekat.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA