Sparsi "preživeli" i duplirali prednost

 
  • 0

Posle dve utakmice igrane u San Antoniju, Sparsi u finalu Zapadne konferencije vode protiv Memfisa sa 2:0. Tim Dankan i Toni Parker (18 asistencija) bili su najzaslužniji za pobedu od 93:89, posle produžetka

Košarkaši Memfisa su u San Antoniju "izbrisali" minus od 18 poena obezbedivši produžetak. Međutim, Tim Dankan je postigao prvih šest od ukupno osam koševa u poslednjih sedam i po minuta meča (uključujući i pet minuta viška), ostatak Sparsa dva, dok je ceo tim Grizlisa u isto vreme upisao četiri! Konačno, izabranici Grega Popovića su preživeli maksimalno iskoristivši prednost domaćeg parketa i sada su na pola puta od novog NBA finala. San Antonio - Memfis 93:89, posle produžetaka (85:85).

Tim Dankan, 37-godišnji centar sa Devičanskih ostrva, veći je deo poslednje deonice i, naravno, ceo produžetak sa pet penala, ali je uz Tonija Parkera bio najzaslužniji za novu radost i pobedu. Toni je, kao nikad više u ovoj sezoni, pomagao saigračima, a u prilog tome ne ide samo činjenica da je imao 18 asistencija, već i podatak da je na "sebi" neretko imao i po trojicu igrača. Usput, San Antonio je od 93 poena imao samo 14 bez asistencije! Od toga je Toni dao 10, a Manu Đinobili dva.

Osim dueta Teksašana, trener Popović je imao i raspoloženog Denija Grina, koji je odigrao kao "sejfti" u nekoj napadačkoj formaciji NFL tima. Dankan je sa 17 poena (9 sk., 4 bl.) predvodio Sparse, ekipu koja je u drugoj utakmici finala Zapada imala kvintet (cela startna petorka) igrača sa deset i više poena. Parker je ubacio 15 (18 as., 3 uk.), Spliter 14, Leonard 14 (9 sk.), a Grin 11 (3 bl.).

- Očajan sam što smo prokockali veliku prednost i što smo pobedu morali da tražimo u produžetku - rekao je Tim Dankan posle meča.

Grizlisi... Imali su šansu, ali je sada nisu iskoristili. Predvođeni Zekom Rendolfom i Majkom Konlijem, momci iz Memfisa su u poslednjih osam minuta "eliminisali" deficit sa serijom 15:2, ali su domaćinima ponovo dozvolili da se odlepe. Konli i rezervista Džeri Bajles su ubacili po 18 poena, dok su Zek i Mark Gasol, zbirno, upisali 27 poena i čak 32 skoka (Zek 18).

- U istom smo čamcu kao i kad smo se vratili iz Los Anđelesa. Ponovo smo u minusu dve pobede - rekao je Lajonel Holins, trener Memfisa, i dodao:

- Sada se vraćamo kući i tamo ćemo morati da se pobrinemo da sve anuliramo. Neće biti lako, ali tu smo gde smo.

(Telegraf)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA