IVICA KRALJ ZA TELEGRAF: Kvalitet Partizana je isplivao na površinu!

 
  • 3

Legendarni golman ''crno-belih'' podsetio da je pobeda njegovog bivšeg kluba apsolutno zaslužena, ali i da je moglo sve da se okrene da je Kasalica umesto prečke zatresao mrežu Stojkovića

Susreti između Partizana i Crvene zvezde oduvek su bili ''magneti'' koji su na stadion privlačili dosta publike, strane izveštače, raznorazne skaute, ali i nekadašnje miljenike ''grobara'' ili ''delija'' koji se trude da svojim prisustvom i bodrenjem pomognu voljenom klubu da dođe do pozitivnog rezultata. Kao i mnogi prethodni tako ni ovaj ''večiti derbi'', 144. po redu, nije bio izuzetak.

Legendarni golman Partizana i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Ivica Kralj takođe nije mogao da propusti ''svetkovinu'' srpskog fudbala u kojoj je i sam nekoliko puta uspešno učestvovao. Vidno raspoložen posle trijumfa njegovog Partizana Kralj je, iako u žurbi posle izlaska sa stadiona, pristao da za Telegraf u par rečenica analizira derbi.

- Zaslužena pobeda, nema šta. Činjenica koja je na kraju presudila pobednika jeste čist kvalitet Partizana koji je, prema mom mišljenju, igrao dosta stegnuto u prvom poluvremenu zbog bojazni od gubitka titule. Drugi deo je već druga priča i sve je došlo na svoje mesto. Iskreno, bilo bi malo nerealno da Zvezda posle minus 11 na kraju osvoji titulu - rekao je Kralj i dodao:

 - Imao je Partizan i dosta sreće prilikom šuta Kasalice jer da je lopta ušla u gol pitanje je kako bi se ovaj meč završio. Pogodak Jojića u 90. minutu nam se vratio posle poraza u 142. derbiju kada je Kadu golom u nadoknadi vremena pokvario slavlje Partizana zbog osvojene titule.

Tokom konferencije za novinare pred početak meča između Partizana i Zvezde, trener ''crno-belih'' Vuk Rašović je istakao da bi voleo da mu se ponovi 111. ''večiti derbi'' kada je Kežman odlučio pobednika u 90. minutu, što se na kraju i obistinilo. Kralj nije branio na tom derbiju iz razloga što je pred početak sezone 1998/99 napustio Partizan i pojačao Porto.

- Svi se sećamo tog derbija kada je Kežman postigao pogodak. Drago mi je zbog Rašovića što mu se želja ispunila da se taj susret ponovi i čestitam mu još jednom na pobedi u ovom meču kao i osvojenoj tituli. Drago mi je zbog svega jer je on to zaslužio - zaključak je Ivice Kralja.

(M.Marić)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    19. maj 2013 | 15:22

    Kralj je bio legenda i specijalac za daljince i situacije 1 na 1, a cesto bi odbranio i penal...tako da ovi sto ga mrze i lupetaju gluposti mogu da mu samo poduvaju..nisu ga navijaci gotivili bez razloga..

  • HH

    19. maj 2013 | 14:53

    Kralj je bio i ostao Kralj za sve one koji se barem malo razumeju i prate fudbal

  • Djuks

    19. maj 2013 | 14:10

    Legendarni golman ? Ivica Kralj je bio katastrofalni golman koga su gurali neki ljudi iz saveza da brani ! Samo u partizanu je bio standardni a u svakom drug klubu gdje je igrao je bio reserva ! Podsjecam samo na njegove cuvene odbrane na svijetskim i evropskim prvenstvima ! Taj je upropastio jugoslovenski fudbal !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA