NAVIJAČKI FOTO OBIŠAO SVET: Huligan slavio titulu na zgradi Skupštine (VIDEO)

 
  • 0

Dok su gradski čelnici pokušavali da ga ''skinu'' sa krova, ostali navijači su ga zdušno bodrili tokom nereda u Parizu

Proslava titule prvaka Francuske Pari Sen Žermena, koja je trebala da bude upriličena u Gradskoj skupštini Pariza u sredu, otkazana je posle nereda na Trgu Trokadero, kada je povređeno 30 navijača. Osim okupljanja na balkonu, otkazano je i putovanje brodom po Seni, koje je prvobitno planirano za ponedeljak veče.

Gradonačelnik Pariza Bertran Delano izrazio je svoje ogorčenje povodom dešavanja tokom ulične proslave titule - prve za PSŽ od 1994. godine, kada je povređenio 30 , a 21 osoba uhapšena.

- Dan pošto su neredi sabotirali proslavu titule PSŽ-a, napravivši štetu Parizu i duboko povredivši Parižane, izražavam ogorčenje, zgađenost i bes zbog nasilja nekoliko stotina huligana koji su za ovo bili odgovorni - rekao je Delano, i dodao da huligani neće imati poslednju reč u Parizu.

Možda neće imati poslednju, ali su prvu sigurno imali, s obzirom na to da su priređeni neviđeni nemiri posle sukoba sa policijom.

- Ovo je s*anje. Žurka koju smo čekali toliko godina je, nažalost, uništena - rekao je jedan od fanova ''svetaca''. Iako su mnogi izrazili žaljenje zbog prekida proslave titule, bilo je i onih koji su ovu ''situaciju'' iskoristili da sami sebe promovišu.

Tako se jedan huligan, pre nego što je autobus sa igračima trebalo da dođe na trg, popeo na skelu Gradske kuće dok su ga ostali zdušno bodrili u njegovoj nameri.

Fudbaleri Pari Sen Žermena osigurali su titulu prvaka Francuske pošto su u nedelju u derbiju 36. kola kao gosti savladali ekipu Olimpika iz Liona sa 1:0.

Dva kola pre kraja sezone Parižani imaju nedostižnih sedam bodova prednosti nad jedinim konkurentom, Olimpikom iz Marseja.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović pred meč protiv Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA