DEJVIS KUP: Sledeći su Česi, Tipsa oduševljen Nišlijama, mladi Lajović stavio pečat

 
  • 0

Tipsarević dobio Ridersteta sa 6:2, 7:6 (7:5), 7:5 i obezbedio "orlovima" četvrfinale protiv Češke koje je na programo od 6. do 8. aprila

Srbija je i treću godinu uzastopno prošla prvu prepreku u Svetskoj grupi Dejvis kupa za tenisere. I ovaj put to je učinila kao domaćin. Šveđani su u niškom „Čairu” pružali otpor koliko su mogli bez svog najboljeg igrača Robina Soderlinga, koji još pati od posledica mononukleoze, ali da pobede mogli nisu iako za srpski tim nije igrao prvi „reket” sveta Novak Đoković.

Srbija se u četvrtfinalu sastaje sa Češkom, koja je posao u Ostravi protiv Italije prebrinula već posle igre parova. Susret je od 6. do. 8. aprila na češkom terenu, budući da su Tomaš Berdih, Radek Štjepanek i kompanija bili gosti Srbije u prethodnom međusobnom duelu. Beše to u polufinalu pretprošle godine, koje je u korist Srbije rešila pobeda Janka Tipsarevića u petom meču.

Janko je i protiv Švedske ostvario pobedu za kraj. Savladao je Mihaela Ridersteta sa 6:2, 7:6 (7:5), 7:5. Srbija je povela s nedostižnih 3:1, „Čair” je počeo da slavi, ali tek idu iskušenja za srpski tim velikih mogućnosti.

- Ovo je možda najbolja publika pred kojom smo igrali, hala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a to se u Beogradu teško dešava - zahvalio se Tipsarević publici, a potom se osvrnuo na dešavanja na terenu: - Nedostajala mi je reakcija na protivnikov ritern. Rideršted je ušao opušteno u meč i odlično servirao, možda ponajbolje u karijeri. Imao je dobar početni udarac, bolji nego što pokazuje njegov renking, ali ja sam se bolje snalazio na osnovnoj liniji.

Tačku na pobedu protiv Šveđana stavio je veliki talenat srpskog tenisa Dušan Lajović koji je u petoj partiji bio bolji od Filipa Prpića 6:4, 6:4 i pokazao da Srbija može da računa i na njega.

- Čestitam igračima na sjajnoj igri. Drago mi je što je Lajović debitovao pobedom. Očekujem da u četvrtfinalu protiv Češke budemo u kompletnom sastavu. Mi smo tražili od Međunarodne teniske federacije (ITF) da u timu bude pet igrača, ali to nije prihvaćeno. Sa četiri igrača je sužen prostor za kombinacije, pa je zato Janko Tipsarević morao da igra sva tri dana - rekao je selektor Bogdan Obradović posle meča.

Mladi Lajović nije krio oduševljenje zbog pobede u dresu sa državnim grbom.

- Drago mi je što je publika ostala da me bodri. Ova pobeda će doprineti mom samopouzdanju. Sledeći cilj mi je da uđem u prvih 100 na ATP listi - rekao je 21-godišnji Lajović, koji je trenutno 204. na svetskoj rang listi.

Ako Srbija u četvrtfinalu eliminiše Češku, sledi verovatno duel u Argentini u polufinalu. Argentinci, kojima je Srbija bila domaćin u polufinalu prošle godine, dočekuju u četvrtfinalu Hrvate i potpuni su favoriti.

Polufinale je od 14. do 16. septembra, dakle ponovo vikend posle US opena, a Srbija je takvom kalendaru platila danak lane, pošto se Đoković s „Flašing Medouza” vratio trijumfalno, ali iscrpljeno i nije mogao da bude od presudne pomoći.

Rezultati prvog dana

Janko Tipsarević (deveti na svetskoj listi) – Filip Prpić (1.426) 6:3, 6:3, 6:4

Viktor Troicki (22) – Mihael Riderstet (348) 6:4, 6:3, 5:7, 6:3

Rezultat drugog dana

Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević – Johan Brunstrom, Robert Lindstet 6:3, 3:6, 6:7 (4:7), 7:6 (7:3), 8:10

Rezultat trećeg dana

Janko Tipsarević - Mihael Riderstet sa 6:2, 7:6 (7:5), 7:5

Dušan Lajović - Filip Prpić 6:4, 6:4

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug)

 

Rezultat drugog dana

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA