DK Hrvatska tukla Japan, ide na Argentinu

 
  • 0

Karlović protiv Soede ostvario odlučujuću pobedu u Japanu u Dejvis kupu (3:2)

Japan se posle 27 godina vratio u Svetsku grupu Dejvis kupa, ali će već posle 1. kola morati da se bori za opstanak. Japanci su, naime, poraženi na svom terenu od Hrvata 3:2, zahvaljujući trijumfu Ive Karlovića u odlučujućem meču. Šahovničarima sledi borba za četvrtfinale sa prošlogodišnjim finalistom Argentinom, i to u gostima.

Odlučujuću pobedu lako je doneo Ivo Karlović (43. na svetskoj listi), koji je savladao Goa Soedu (90) sa 7:6 (7:4), 6:1, 6:4. Za nepuna dva sata igre odservirao je 17 asova, što je njegovo jedino moćno oružje.

Prethodno je najbolji japanski teniser Kei Nišikori (20) vratio nadu domaćinu, izjednačivši na 2:2, pošto je pobedio Ivana Dodiga (55) sa 7:5, 7:6 (7:4), 6:3 posle skoro tri časa igre.

Prošlogodišnji finalista Argentina prebrinula je brigu u Nemačkoj. Vodi s nedostižnih 3:0.

Japan je bio finalista Dejvis kupa 1921, kada je učestvovao prvi put. Izgubio je od Australije. Takođe je učestvovao u Svetskoj grupi 1981, kada je pokrenut format takmičenja sa 16 reprezentacija. U njoj je igrao i 1985 (isto poraz u prvom kolu), a lane se izborio za povratak u najbolje društvo posle skoro tri decenije pobedom u plej-ofu protiv Indije u Tokiju.

Japan, dakle, ni posle 31 godine nema pobedu u Svetskoj grupi.

Francuska je povela protiv Kanade u Vankuveru sa 2:1. Njen dubl Žilijen Beneto i Mikael Ljodra savladao je rođenog Beograđanina Danijela Nestora i rođenog Podgoričanina Miloša Raonića sa 7:6 (7:1), 7:6 (7:2), 6:3. Četvrti meč, možda odlučujući, igra se u 23 časa po srednjoevropskom vremenu, a trebalo bi da se sastanu Raonić i Žo Vilfrid Conga.

(Telegraf.rs / Foto: daviscup.com)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA