NBA: Memfis i Golden stejt na korak od polufinala Zapada

 
  • 0

Košarkaši Grizlisa slavili u Los Anđelesu protiv Klipersa sa 103:93, dok su u Koloradu igrači Nagetsa izbegli eliminaciju pobedom od 107:100 nad Voriorsima

Košarkaši Memfisa su u noći između utorka i srede u Los Anđelesu uspeli da savladaju Kliperse i dođu na korak od plasmana u polufinale Zapadne konferencije. Grizliji vode sa 3:2 u seriji, baš kao i Voriorsi koji su poraženi  u Denveru.

Zek Rendolf je 10 od 25 poena postigao u poslednjoj deonici, dok su Grizlisi materijalizovali činjenicu da se Blejk Grifin povredio. Memfis je u "Stejplesu" pobedio sa 103:93 i do polufinala "jure" još jednu pobedu.

Osim standardno dobrog Rendolfa, peti meč odlično je odigrao i Majk Konli. On ga je završio sa 20 poena. "Meč loptu" Memfis će imati u petak u svojoj dvorani, ali je jasno da će se Kris Pol, koji je u porazu Klipersa ubacio 35 poena, i ekipa potruditi da vrate brejk. Usput, momci iz "druge" LA ekipe igraju protiv statistike. Ona kaže da u 83 odsto slučajeva u serijama pobeđuje tim koji prvi dođe do tri pobede.

Tri pobede imaju Voriorsi, ali su u Denveru izgubili peti meč od Nagetsa sa 107:100. Iako na ivici eliminacije, košarkaši Denvera su igrom pokazali sve ono što je tokom regularnog dela sezone "Pepsi centar" činilo neosvojivim.

Domaći su susret, ispostaviće se, rešili u prve dve četvrtine, kada su poveli sa 66:46, pa "blickrig" gostiju u poslednjih 12 minuta nije bio dovoljan za potpuni preokret i plasman u polufinale Zapada. Sekstet dvocifrenih u domaćem timu sa 25 poena predvodio je Andre Iguadala (12 sk). Taj Loson (10 as) i Vilson Čendler su ubacili po 19.

Harison Barns je sa 23 poena (9 sk) bio najefikasniji u dresu Voriorsa. Stiven Kari, jedan od junaka tima iz Ouklenda, ubacio je 15 (1/7 za tri), a posle ove utakmice je Mark Džekson, trener "ratnika", rekao da bi sudije i organizacija trebalo da obrate pažnju na faulove koji se nad njim prave pošto bi pojedinci mogli da ugroze karijeru zvezde koja je u usponu.

NBA rezultati:

LA Klipers - Memfis 93:103 (2:3 u seriji)

Denver - Golden stejt 107:100 (2:3)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA