Najteži porazi Barselone u poslednjih 20 godina (VIDEO)

 
  • 0

Prvi debakl Katalonci su doživeli 1994. godine protiv Milana i Dejana Savićevića. Posle toga razmontirao ih je Andrej Ševčenko, da bi pre šest godina Getafe slavio, takođe, sa 4:0 u Kupu kralja

Strašan debakl doživela je Barselona u Minhenu! Donedavno je uspeh bio samo pobediti Katalonce koji su ''vedrili i oblačili'' evropskim fudbalom, ali posle ubedljivog poraza od Bajerna sa rezultatom 4:0, Barsina fudbalska filozofija je poprilično uzdrmana.

Dugo neko ovako nije razmontirao ''katalonski klub''. Koliko je Barselona u poslednjih 20 godina sinonim fudbala, govori i činjenica da su Katalonci u ovom periodu samo tri puta doživeli ovakvu blamažu.

Prva i, verovatno, jedna od najtežih u istoriji kluba jeste poraz u finalu Kupa šampiona 1994. godine kada su izgubili od Milana sa 4:0. Isto kao i u meču protiv Bajerna, Barsa nije mogla ništa da uradi protiv ''rosonera'' koji su, predvođeni fenomenalnim Dejanom Savićevićem, razmontirali Špance.

Samo tri godine kasnije, Barsa je doživela još jedan debakl u Evropi kada su ''položili koplja'' ispred Dinama iz Kijeva i Andreja Ševčenka, koji je postigao het-trik na ''Nou kampu''.

Poslednja katastrofa dogodila se 2007. godine kada je Getafe ispisao jednu od svojih najsjajnijih stranica u istoriji pobedom od 4:0 protiv Barse u Kupu kralja.

(Telegraf.rs)

 

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA