VUJOŠEVIĆ: Dao bih 20.000 evra da prođemo u finale!

 
  • 0

Trener Partizana odgovorio na svoj način na informaciju da će Igokea premirati svoje igrače za pobedu nad "crno-belima" i plasman u finale

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da bi platio 20.000 evra da njegova ekipa prođe u finale ABA lige, aludirajući na informaciju da će KK Igokea platiti svakom igraču po 20.000 evra ako pobede Partizan.

Na pitanje kako bi Partizan mogao da odgovori na tako nešto, trener "crno-belih" je rekao:

- Obračuni sa parama su mafijaški obračuni, koliko znam i Al Kapone je hapšen zbog utaje poreza. Mi nemamo uslova da uradimo tako nešto. Ako vas baš zanima, ja bih lično platio 20.000 evra da prođemo - rekao je Vujošević.

- Voleo bih da mi krećemo sa iste osnove sa svima a ne da mi boksujemo sa jednom vezanom rukom - dodao je trener Partizana, i nadovezao se na finansijsku situaciju u klubu.

- Situacija je i dalje teška, igrači su dobili tek po četiri plate, neki pet, ali takvog su karaktera da ćute i rade kao da su plaćeni unapred. To nam otežava rad jer svako od njih može da ode na ime neisplaćenih zarada. Ali naučio sam ih da kroz život idu uspravno bez obzira na sve udare sa strane - poručio je Vujošević i prešao na temu finansija.

- Zahvaljujem se sponzorima iz javnog državnog sektora Telekomu, Dunavu i Nisu jer su nam pomogli. Situacija ove godine je malo teža nego prethodnih, da ne ispada da je kriva sadašnja vlast zbog toga. Mi nemamo adekvatan odnos u smislu rezultata koje pravimo, dok drugi klubovi dobijaju na osnovu svojih rezultata.

Klub iz Republike Srpske je posle pogrešnog tumačenja pravila ostao bez direktnog plasmana u Evroligu.

- Žao mi je što je Igokea oštećena pogrešnim tumačenjem pravila, pa kao prvoplasirana nije izborila Evroligu. Na neki način smo i mi žrtve, jer sad će oni imati motiv više da tu nepravdu isprave. Sa druge strane, da su obezbedili Evroligu, bili bi manje motivisani i fajnal for možda ne bi bio u Laktašima.

- Takođe, nije mi jasno zašto nije turnir u Beogradu, jer su dva kluba iz tog grada koja imaju najviše navijača. To je greška Partizana, Zvezde i ostalih struktura u zemlji koji se nisu malo jače potrudili da se to organizuje kod nas jer nosi veliki ulog i dva kluba mogu da obezbede igranje u Evroligi. Taj cilj bi sigurno bilo lakše ostvariti u Beogradu.

"ŠTO NAS VIŠE PRITISKAJU, MI VIŠE SKAČEMO"

Rival Partizana u polufinalu završnog turnira ima kvalitet za respekt, a Vujošević ističe da će imati dodatnu motivaciju da dokaže svoj kvalitet.

- Igokea od početka sezone deluje kao kompaktna celina, igraju kao tim i oni su napravili najveći uspeh od svih timova. Možda smo ih svi na početku potcenili, ali smo na kraju shvatili da su tim koji zaslužuje respekt. Imaju kvalitetne i iskusne igrače koji do sada nisu puno osvajali, pa će i sa te strane imati motivaciju više na ovom turniru.

Svi u ekipi "crno-belih" su spremni za završni turnir.

- Zdravstevni bilten nam je dobar, sem sitnih povredica i malo jače povrede kolena Marka Čakarevića, koji će biti u sastavu.

Na pitanje da li je Partizan u prednosti jer je Vujošević dosta osvajao kao i Partizan, trener "crno belih" je odgovorio:

- Trener i klub ne igraju košarku nego igrači, a tu je na polju iskustva Igokea u velikoj prednosti. Spominje se u medijima da drugi timovi imaju velike pritiske, ali imamo ih i mi, i to više nego ranijih sezona. Ali mi smo kao opruga, što nas jače pritiskaju, mi više skačemo.

Da li je teže polufinale ABA lige jer donosi najveći ulog plasman u Evroligu?

- Polufinale je teže dok se ne dođe do finala, a onda je finale najteže. Svaka sledeća utakmica je najbitnija - zaključio je Duško Vujošević.

(D. Stojmenović)

Video: Klub ostao bez golmana, bivši igrač Zvezde i Partizana stao na gol i branio pola sata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA