BERTANS: Srpski sam naučio od Vujoševića!

 
  • 0

"On ne zna engleski, pa sam morao da se prilagodim. Slušao sam ga i kupio...", tvrdi Letonac, koji bi mogao da zaseni i Jana Veselog tokom boravka u Beogradu

Pamte navijači Partizana sa i te kako dobrim izgovorom srpskog Jana Veselog tokom njegovog boravka u Beogradu, a kako stvari stoje trenutno, Davis Bertans je na dobrom putu da po poznavanju našeg jezika zaseni i nešto starijeg češkog kolegu.

Krilo "crno-belih", koje je samim tim što je fenomenalni strelac iako nema jedan prst na desnoj ruci već svoje ime debelo urezao u Humskoj, dugo se kolebalo da progovori na jeziku zemlje u kojoj gradi košarkašku karijeru. "Sportskom žurnalu" je otkrio kako je došlo do dobrog savladanja srpskog.

- Jezici mi generalno idu dobro, a srpski sam lako naučio jer je je sličan ruskom!

- Trener Vujošević ne priča engleski, tako da je bilo potrebno da naučim srpski. Slušao sam šta priča oko mene i kupio. Sada uz letonski, engleski i ruski, pričam i srpski - zadovoljno objašnjava Bertans.

(Telegraf/Sportski žurnal)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA