SA PINTU: Izazivam Noleta na duel

 
  • 0

"Tenis je moj drugi omiljeni sport, a znam da je Novak veliki navijač Zvezde, pa se nadam da ću imati priliku da ga upoznam i odigram neki poen sa njim", kaže trener Crvene zvezde

Trener fudbalera Crvene zvezde Portugalac Rikardo Sa Pintu otkrio je da obožava tenis i da bi voleo jednog dana da se oproba protiv našeg šampiona Novaka Đokovića.

Sa Pintu je u intervjuu za "Mocartsport" govorio i o životu u Beogradu, svojim planovima i željama i otkrio da mu je dečački san bio da jednog dana kupi "ferari"...

NOVAK JE VELIKI AS

- Tenis je moj drugi sport, a Novak Đoković... Kakav je to samo sportista i as! Znam da je veliki navijač Crvene zvezde, bio sam i u njegovom restoranu na Novom Beogradu. Tamo je, takođe, veoma lepo. Đoković je tehnički besprekoran i to je očigledno.

- Međutim, to što mene oduševljava je što on uživa u tome čime se bavi. Ume da bude koncentrisan, ali mu nije problem ni da se našali sa publikom ili protivnicima.

- Ima jak karakter. Veliki je šampion, Srbi moraju da budu ponosni na Novaka. On je istinski ambasador vaše zemlje. Možda ću imati priliku da ga upoznam jednog dana, možda da odigramo neki poen, ha-ha-ha - rekao je trener Zvezde.

FERARI MI JE DEČAČKI SAN

Sa Pintu je potvrdio da je u mladosti želeo da kupi "ferari f40"  jer voli brze automobile.

- To je bio dečački san, oduvek sam voleo automobile. Obožavam Formulu 1, kao i Moto GP u kojem je  Valentino Rosi neprevaziđen. Najpre sam navijao sa Nelsona Pikea, a onda za Mihaela Šumahera.

- Ove sezone biće naročito zanimljivo, a Šumi je, bez obzira na godine, pokazao da je vrhunski majstor. Toliko je puta bio šampion, stvarno je veliki as.

- Mislim da nije napravio grešku kada se vratio, razumem njegovu potrebu za takmičenjem. Strast je takva da teško prestaje. I meni je bilo teško da prekinem igračku karijeru, u dobroj meri tu odluku sam doneo zbog povrede kolena - istakao je Sa Pintu.

BEOGRAĐANI SU DRUŽELJUBIVI

Trener Zvezde je pre neki dan iskoristio priliku da sa suprugom prošeta Beogradom, koji ga podseća na Lisabon.

Beograd je veliki grad, kosmopolitski, metropola u svakom smislu. Atmosfera me dosta podseća na Lisabon, naročito zbog karaktera ljudi. Građevine ne toliko, ali čini mi se da je srpski narod po duhu i temperamentu sličan portugalskom.

- Strastveni ste ljudi, volite fudbal i svoju zemlju, druželjubivi ste. Ima mnogo emocija u narodu, kao i kod nas. Ponekad je to dobro, ponekad ne. Koliko sam video u hotelu, restoranima ili taksiju, svi su nekako druželjubivi i prijatni. Utisci su za sada vrlo pozitivni - poručio je strateg "crveno-belih".

(Telegraf.rs / Izvor: Mozzartsport.com)

 

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA