ZVEZDA U PROBLEMU: Ako bude četvrta, plaća 150.000 evra za ABA

 
  • 1

Posle dva kiksa u Superligi (porazi od Metalca i Mega Vizure), "crveno-belima" ostale šanse da se domognu četvrte pozicije na tabeli koja vodi u regionalno takmičenje, ali uz uplatu

Košarkaši Crvene zvezde dospeli su u veoma tešku situaciju u domaćoj Agroživ Superligi. Naime, ako zauzmu četvrto mesto u regularnom delu šampionata, moraće da izdvoje 150.000 evra za vajld kartu za ulazak u ABA ligu naredne sezone! To je cena jednog dobrog klupskog igrača-stranca za celu sezonu!

S obzirom na rezultate u prvih šest mečeva (ostalo još osam utakmica do kraja), Zvezda će se grčevito boriti za plasman na Jadran i za tu četvrtu poziciju.  Iako se očekivalo da će se borba za kotu četiri voditi između Vojvodine i Mega Vizure, početak takmičenja potpuno je poremetio planove Zvezde i Kragujevčana. "Crveno-beli" su kiksnuli u Valjevu i Kruševcu, gde su očekivani bodovi, čime su sebi otežali put do Jadrana.

TEŽAK RASPORED

U preostalih osam mečeva tim sa Malog Kalemegdana mora da pobedi bar pet puta da bi došao u priliku da se plasira među prva četiri. Jedina olakšavajuća okolnost je što od osam mečeva ima četiri teška gostovanja Partizanu, Radničkom, Vojvodini i Konstantinu, a preostala četiri duela sa Slobodom, Metalcem, Mega Vizurom, i Vojvodinom igra na  svom terenu.

Naravno, teško je prognozirati šta sve može da se desi,  jer svako svakoga može da iznenadi, ali sve će zavisiti od daljih rezultata Vojvodine i Mega Vizure, koje su trenutno ispred "crveno-belih", ali i Radničkog, koji je, takođe, u problemima.

POBEDE KOD KUĆE POD OBAVEZNO

U svakom slučaju, Zvezda mora da pobedi kod kuće Megu sa više od šest razlike, kao i Vojvodinu u Novom sadu i u "Pioniru" kako bi mogla da se nada povoljnijoj situaciji na tabeli. Naravno, uz činjenicu da će na gostovanju u "Pioniru" (čitaj: kod kuće), ali uz nekoliko hiljada "grobara" pobediti Partizan, kao i Slobodu i Metalac na domaćem parketu.

Prvenstvo se sada prekida zbog obaveza naših timova na fajnal foru Aba lige sledeće nedelje, pa naredni meč Zvezda igra sa Vojvodinom u "Pioniru" tek 1. maja. Međutim, pre toga će odigrati jedan ili dva teška meča na završnom turniru i od ishoda tih mečeva zavisiće u kakvom će stanju dočekati "lale".

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA