KAN KAN ZA TELEGRAF: Nećemo pokretati zahtev da Oumaru postane Srbin!

 
  • 0

Prvi čovek Vojvodine našem portalu otkrio da je Voša nekoliko puta sugerisala da Oumaru postane reprezentativac, da će i na finale Kupa u Beogradu besplatno voditi navijače iz Novog Sada... Govorio je i o zabrani Siniši Mihajloviću da prisustvuje meču na Karaburmi, kao i kako će klub reagovati na neistine o prijavi policije protiv njega

Fudbeleri Vojvodine plasirali su se u finale Kupa Srbije i u meču sa Jagodinom 8. maja na stadionu Partizana pokušaće da osvoje trofej koji im je svih ovih godina izmicao. Novosađani su dosad pet puta poraženi u finalima, ne tako davno u odlučujućim mečevima pobeđivala ih je Crvena zvezda sa 3:0 2010. i Partizan godinu dana kasnije kada je finalna utakmica prekinuta zbog protesta igrača Vojvodine u 83. minutu kod rezultata 2:1 za "crno-bele" i kasnije registrovana sa 3:0.

Predsednik Vojvodine Ratko Butorović ponosan je na ostvareno otkako je došao na čelo kluba i, naravno, nada se da podigne pehar namenjen osvajaču najmasovnijeg takmičenja. Prvi čovek novosadskog kluba za Telegraf.rs prokomentarisao je šanse svoje ekipe u finalu i aktuelne događaje.

- Za ovih šest godina otkako sam u klubu četvrti put igramo finale. U narodu postoji poslovica "treća sreća", a ja kažem daj bože da bude četvrta sreća. Mi se svakako nadamo pobedi, a sve će se reći na terenu.

Jagodina je, ipak, lakši rival nego što su to bili Zvezda i Partizan?

- Ne bih da favorizujem nikoga. Kada igrate jednu utakmicu, svašta može da se desi. Mada ima istine u tome da je teže pobediti Zvezdu ili Partizan.

Spremate li neke posebne premije za igrače ako osvoje Kup?

- Ne, mi imamo pravilnik o nagrađivanju, svi igrači su ga dobili na početku sezone i znaju šta im sleduje. Nagrada za kup je 20.000 evra, u stvari, sad nisam siguran da li je 15 ili 20 hiljada, ali tamo sve piše.

Hoćete li opet besplatno voditi navijače, kao u polufinalu kupa protov OFK Beograda i na nekim ranijim mečevima.

- Naravno. Svi klubovi se, nažalost, kriju, a u stvari, vode organizovano navijače. Mi ćemo ih voditi javno kao što smo i dosad činili. FK Vojvodina javno kaže da će to uraditi, zašto bismo bilo šta krili?

Da li ćete opet biti među navijačima u finalu?

- Ne, mislim da bi, ipak, trebalo da budem gost u loži.

Kakve su evropske ambicije, može li Vojvodina malo bolje da reprezentuje srpski fudbal, prethodnih sezona bilo je blamova, kao protiv Vaduza?

- Protiv Vaduza je stvarno bio blam, ali morate priznati da smo bili dobri predstavnici našeg fudbala protiv Rapida, gde su nas pokrali u Beču i svirali protiv nas onakav penal. Mi kao klub sve ćemo uraditi što je do nas, ali mnogo zavisi od toga koliko će nam UEFA i FIFA dozvoliti da igramo, nisam baš siguran da nas cene. Nas su protiv Rapida uhvatili za uši i rekli: "Marš napolje!" Tako ne bi sudili Francuzima ili Italijanima.

Da li će klub da pokrene inicijativu da Kamerunac Abubakar Oumaru dobije srpski pasoš pošto je izrazio želju da nastupa za "orlove"?

- Mi smo barem pet puta indirektno sugerisali da u Srbiji nema boljeg špica i tako ga preporučivali za reprezentaciju. Sada nećemo inicirati ništa. Nama bi bio ponos da zaigra za Srbiju, ali šta se mi pitamo?

Kako ocenjujete to što je selektor Mihajlović bio nepoželjan na stadionu OFK Beograda u polufinalu Kupa Srbije, mada je nejasno šta se tačno dogodilo?

- Ja ne znam ništa o tome osim onog što sam video iz medija. Mislim da Zvezdan Terzić to nikad ne bi učinio, ne samo on već ni bilo ko drugi od nas koji smo u fudbalu. Obaveza predsednika kluba je da ugosti selektora, kao što je obaveza selektora da gleda fudbalere koji mogu da budu interesantni za njega. Nije to privatna imovina, ne mogu ja nekom da branim da uđe na stadion, nije to moje. Trudim se da budem objektivan, ponavljam, ne verujem da je Terzić to stvarno uradio, a ako jeste, onda, Terziću, niste u pravu.

Šta kažete za prijavu koju je policija podnela protiv vas zbog dešavanja u svlačionici posle prvenstvenog meča sa Slobodom?

- To su notorne neistine. U pitanju je netrpeljivost jednog čoveka prema FK Vojvodina i mi ćemo izaći sa saopštenjem i imenom i prezimenom. Za tako nečim stvarno nema potrebe. Ako sam ja ometao policajce na dužnosti, što me nisu priveli i legitimisali? To je logično pitanje.

Dobro, da li je trener Slobode Ljubiša Stamenković udaren?

- Nije bilo udaranja, guranja jeste, ali ne i udaranja. Dešavalo se mnogo gorih stvari u srpskom fudbalu. Znate da su naša deca i roditelji prebijeni na utakmici omladinaca sa Zvezdom. Ta deca su još u klubu, a vinovnici nisu kažnjeni. Samovolja je velika sila.

(A. Čolović)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA