FK INTER SLEDEĆA SEZONA: Spremno novih 90 miliona!

 
  • 1

Da li je vreme da ''posrnuli'' italijanski gigant osveži tim i napokon izađe iz krize koja se nadvila nad ''neroazurima'' posle fenomenalne sezone 2009/10 i odlaska Žozea Murinja?

Porazom protiv Rome (3:2) i ispadanjem iz Kupa Italije Inter je stavio tačku na još jednu ''mršavu sezonu'', koja će ponovo proteći bez osvajanja trofeja. Klub koji je pre tri godine osvojio sve što se moglo osvojiti zapao je u ''apatiju'' kojoj se ne nazire kraj.

Odlazak Žozea Murinja posle fenomenalne sezone 2009/10 očigledno je uzdrmao klub koji je, posle toga, ''lutao na klupi'' i promenio čak pet trenera do sada. Međutim, bez većeg uspeha.

Osvojeni kup 2011. godine nije mala stvar, ali daleko od toga da zadovoljava epitete ''neroazura'', koji će već drugu sezonu zaredom ostati bez učešća u Ligi šampiona. Svakako veliki udarac koji će biti još veći ukoliko Inter ne smisli način da izađe iz krize koja ga potresa.

Navijači su već rekli svoje. U susretu protiv Rome istakli su transparent kojim očajnički pozivaju Murinja da se vrati u Milano i ponovo preuzme klub.

- Posle Murinja, osećamo se kao siročad nekoga ko zna kako da prenese osećaj pripadanja ovim bojama - pisalo je na transparentu.

Da je Inter na putu ''posrnuća'' potvrđuju i izjave legende i kapitena kluba Havijera Zanetija koji smatra da ''neroazuri'' moraju brže - bolje da se fokusiraju na sledeću sezonu.

- Moramo da se potrudimo da što bolje završimo sezonu, a onda u letnjem prelaznom roku dovedemo nekoliko kvalitetnih pojačanja. Posle toga moramo da sednemo i vidimo šta su nam prioriteti kako bi bili uspešni sledeće sezone. Važno je imati jasan cilj, a to je da budemo jedna od glavnih ekipa u Seriji A. Inter je klub koji uvek mora da se bori za trofeje - rekao je 40-godišnji Zaneti.

Inter, za koji nastupaju srpski internacionalci Dejan Stanković i Zdravko Kuzmanović, trenutno zauzima sedmo mesto u Seriji A, sa čak 24 boda manje od vodećeg Juventusa. Sama ova činjenica govori da su ''neroazuri'' spremni za korenite promene, pre svega u igračkom sastavu koji je nekoliko puta ove sezone delovao kao istrošen.

Podsetimo, italijanski mediji već odavno spekulišu o transferu reprezentativca Srbije Dušana Baste iz Udinezea na ''Đuzepe Meacu'', kojeg Morati vidi kao odličnu zamenu za, odavno vremešnog, Zanetija. Klub bi mogli da napuste i Kivu, Samjuel, Milito kao i Stanković.

S druge strane Morati, koji je obezbedio oko 90 miliona za pojačanja prodajom akcija ruskoj kompaniji ''Saras'', planira da osveži tim dovođenjem supertalentovanog Iska iz Malage, Dijamantija iz Bolonje, napadača Obamejana iz Sent Entjena i Paulinja iz Korintijansa.

Uz već prisutne igrače koji su zimus dovedeni nema sumnje da će Inter, ako uspe da ostvari ''zacrtani'' plan, ponovo biti respektabilan tim na ''čizmi'', a i šire.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dadooo

    18. april 2013 | 23:26

    Saras je Moratijeva kompanija a prodali su dio akcija ruskom Rosnjeftu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA