MILOJEVIĆ: Pobeda nad Zvezdom draža od ostalih!

 
  • 4

"I meni i Veličkoviću uvek je poseban osećaj kada igramo protiv "crveno-belih". Međutim, ni ja ni ekipa nismo euforični, jer nismo još ništa ostvarili. Potrebne su nam još četiri pobede da bismo obezbedili plasman u Aba ligu", kaže trener Mega Vizure za Telegraf

Trener Mega Vizure, najprijatnijeg iznenađenja košarkaške Agroživ Superlige, Dejan Milojević kaže da je pobeda nad Crvenom zvezdom za njega i igrača Novicu Veličkovića malo draža od trijumfa nad ostalim ekipama u Superligi. Naravno, to je i očekivano jer su obojica bili košarkaši Partizana iz vremena velikih uspeha i često su pobeđivali Zvezdu.

Ipak, Milojević ne leti u oblacima, već čvrsto stoji na zemlji i ovaj trijumf je već arhiviran i zaboravaljen jer ekipu očekuje još teških mečeva pre nego što ostvari cilj - plasman u Jadransku ligu.

NOVICA NAM MNOGO ZNAČI

- Jesmo se nadali da možemo da iznenadimo Zvezdu i odigrali smo sa dosta vere i samopouzdanja. Zona je funkcionisala odlično, iskontrolisali smo skok Zvezde i kontranapad. U prvoj četvrtini smo imali odličnu realizaciju i stekli razliku koja nam je pomogla da dobijemo meč - kaže Milojević za Telegraf.

Zanimljivo je da je Novica Veličković, nekada vedeta Partizana i Real Madrida, baš protiv Zvezde odigrao svoj najbolji meč u dresu Mega Vizure, kao da je igrao sa posebnom motivacijom.

- Novica nam mnogo znači, on je hrabar i pozitivan momak, pomaže svojim iskustvom ostalim momcima. Protiv Zvezde je odigrao odlično, mislim da je njegova trojka bila ključna za trijumf. Sigurno da je i njemu i meni pobeda nad Zvezdom za nijansu draža nego nad nekim drugim timom - otkriva trener Mega Vizure.

JOŠ ČETIRI POBEDE DO JADRANA

Milojević dodaje da nije poleteo u nebesa posle odličnog starta u Superligi i pobedama nad Radničkim i Metalcem u gostima, te Zvezdom u Kruševcu.

- Nismo euforični, idemo od utakmice do utakmice. Naš cilj se zna, a to je plasman u Jadransku ligu, a po nekoj proceni za to su nam potrebne još četiri pobede. Biće jako teško ostvariti ih - objašnjava Milojević, a na pitanje da li Mega može i do trećeg mesta sa kojeg se ne plaća igranje na Jadranu od 150.000 evra, odgovara smireno.

- Ne razmišljamo trenutno o tome, već samo o plasmanu na Jadran, a posle ćemo da vidimo. Sada nam je u mislima samo derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu, jer su oni jedan od pretendenata za plasman u ABA ligu - objašnjava mladi trener.

Mega Vizura je pokazatelj da nema podele na mlade i stare igrače i da dobar trener sa mladim igračima između 18 i 21 godine može da napravi čuda.

- To je ono što ja učim moje igrače, Nema mladih ili starih, već samo kvalitetnih ili manje kvalitetnih. Učim ih da respektuju svakog, ali da se ne plaše nikoga i da igraju hrabro - poručio je Milojević.

D. Stojmenović

 

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • wlada

    15. april 2013 | 18:42

    voleo bih da naslediš Vujoševića za nekoliko godina,i da sa tobom krene još jedna nova era voljenog nam kluba!

  • lipa

    15. april 2013 | 19:51

    bucko, imas dobar tim

  • PepyPN

    16. april 2013 | 01:41

    dace ti Dule jos jednu pobedu.Bicete sigurno treci a mozda i drugi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA