Srbija protiv Kanade, a svi protivnici na -ić!

Nole, Janko i Ziki ukrstiće rekete u polufinalu Dejvis Kupa sa Milošem Raonićem, Danijelom Nestorovićem i Frankom Dančevićem, koji vode poreklo sa naših prostora

  • 7

Polufinalni duel Dejvis kupa između Srbije i Kanade biće jedinstven u teniskoj istoriji. Prvi put sastaće se igrači dve reprezentacije čiji igrači se prezivaju na -ić i imaju isto geografsko poreklo. Srbija je u četvrtfinalu takmičenja eliminisala SAD sa 3:1, dok je Kanada identičnim rezultatom pobedila Italiju.

Tako ćemo u septembru u Beogradu prisustvovati pravom spektaklu. Novak Đoković, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić ukrstiće rekete od 13. do 15 septembra u "Kombank Areni" sa Kanađanima Milošem Raonićem, Frankom Dančevićem i Danijelom Nestorom (rođenim Nestorović).

EKS-JU KANAĐANI

Sva trojica kanadskih tenisera vode poreklo sa Balkana, tačnije iz bivše Jugolsavije. Danijel Nestor je rođen u Beogradu, odakle su mu roditelji, a izvorno prezime mu je Nestorović.

On se kao dečak od četiri godine preselio sa porodicom u Kanadu. Tu je dobio državljanstvo, a porodica je prezime Nestorović skratila na Nestor.

Raonić je rođen u Podgorici, tadašnjem Titogradu, a dok je bio klinac od tri godine porodica se preselila u Kanadu.

Treći član tima Kanade Frank Dančević ima hrvatsko poreklo iako je rođen u Kanadi, a inače je poznat kao srpski zet, jer se oženio našom eksmisicom Nikolinom Bojić. Ona je inače zbog tog braka ostala bez titule Mis Srbije, jer po pravilu misica ne sme da bude udata.

RAONIĆ JEDVA ČEKA BEOGRAD

Biće ovo svojevrstan spektakl u našoj zemlji, a biće zanimljivo videti kako će srpska i beogradska publika dočekati balkanske Kanađane u verovatno prepunoj "Areni". Velika uzdanica reprezentacije iz zemlje javorovog lista Miloš Raonić očekuje dobar provod u Beogradu.

- U Beogradu ćemo se osećati lagodno, biće prijateljska atmosfera, imaćemo više podrške. Još malo ćemo slaviti, pa se okrećemo tom izazovu. Biće to uzbudljivo nadmetanje i dobra prilika da još jednom obradujemo celu naciju - poručio je Raonić odmah posle pobede nad Italijom u četvrtfinalu takmičenja.

Sa druge strane, videćemo kako će se naši teniseri suprostaviti zahuhtalim Kanađanima koji su svoju snagu pokazali eliminacijom Španije u prvom kolu Dejvis kupa.

ZIKI I NESTOR KAO BRAĆA

Zanimljivo je da su Nenad Zimonjić i Danijel Nestor odlični prijatelji jer su godinama bili partneri u dublu gde su ostvarili najbolje rezultate u karijerama. Ovog puta igraće jedan protiv drugog za nacionalne timove Srbije i Kanade.

Srpski i kanadski teniser osvojili su zajedno 21 turnir za tri i po godine, među kojima i dva Vimbldona i jedan Rolan Garos, a saradnju su okončali krajem 2010, titulom na završnom turniru u Londonu.

Saradnja je ovog puta privremena, Zimonjić je odlučio da u narednoj sezoni nastupa sa Šveđaninom Robertom Lindštedom, sa kojim je stigao do finala u Stokholmu. Ziki i Nestor su krajem 2012. obnovili saradnju, ali samo nakratko za jedan turnir.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    10. april 2013 | 15:02

    Budalo,ti si opsednut Srbijom i srpskim novinama!!! MARS!!!

  • Žarko

    10. april 2013 | 14:37

    Raonić je Crnogorac, Dančević Hrvat, a Nestorović Srbin. Dakle, samo jedan vodi porijeklo s vaših prostora, a ne sva tri. Kad ćete više izbiti V. Srbiju iz glave?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA