VI STE NAŠI ŠAMPIONI: Zimonjić i Bozoljac posle četiri i po sata slomili braću Brajan, Srbija vodi 2:1!!!

 
  • 8

U najdužem dubl meču u istoriji Dejvis kupa, Srbi savladali najbolje na svetu na njihovom terenu u pet setova - 7:6(5), 7:6(1), 5:7, 4:6, 15:13! Novak Đoković danas protiv Sema Kverija ima meč loptu

HEROJI! Teniska reprezentacija Srbije povela je posle drugog dana takmičenja u Bojsiju protiv Amerike, jer su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac prikazali vrhunsku igru i savladali najbolji dubl sveta braću Brajan u najdužem dubl meču u istoriji Dejvis kupa - 7:6(5), 7:6(1), 5:7, 4:6, 15:13!

Posle ravno četiri sata i 24 minuta, Srbi su prikazali veoma hrabru igru i iznenadili favorizovane Brajane i olakšali Novaku Đokoviću da sa manje pritiska uđe u meč protiv Sem Kverija.

Ilija Bozoljac je bio pravo iznenađenje za najbolje na svetu! Igrač kom je ovo bio ukupno 17. dubl meč u životu igrao je partiju života, servirao maestralno, riternirao fantastično... Bozoljac je blizancima poslao 22 asa i toliko skladno delovao sa takođe odlično raspoloženim Nenadom Zimonjićem, da su sasvim bile opravdane reči selektora Bogadana Obraadovića da Ilija igra bolje nego ikada ranije.

To je i bio razlog da se Obradović ne predomišlja i ne šalje Novaka Đokovića na teren umesto Bozoljca, koji je 1.150 dubl igrač sveta! Broj jedan je ipak ostao na klupi odakle je vatreno bodrio svoje drugove u fenomenalnoj atmosferi "Tako Bel arene".

Inače, prema rečima našeg izveštača iz Bojsija, na treninzima obe reprezentacije kojima su prisustvovali novinari, primetno je bilo da su naši teniseri trenirali "kao ludi", dok su sa druge strane braća Brajan bili ležerni i ne pod punim gasom.

U nedelju se igraju preostala dva singl meča, a prvi će na teren izaći Đoković i Kveri od 20 sati, i ako bude potrebe, Izner i Troicki.

TEKSTUALNI PRENOS MEČA

PRVI SET

Bozoljac igra svoj "premijerni" meč protiv najboljeg dubla sveta, a na njegov servis je prvi put, u četvrtom gemu, došlo do "đusa". Ipak, naši teniseri su uspeli da sačuvaju svoj servis, a onda da u narednom dođu do prve brejk lopte. Kada su Brajani vratili na 40:40, Ilija je izveo sjajan potez za novu brejk šansu, a potom je Bob Brajan napravio duplu servis grešku i poklonio Srbima brejk prednosti.

Iako su Ziki i Ilija brzo došli do 40:0 u narednom gemu, Brajani su iskoristili Zimonjićev lošiji servis da stignu do 40:40, a onda i do brejk lopte posle greške Bozoljca na mreži. Američki blizanci su je odmah iskoristili za ribrejk.

U gemu u kom su servirali za ostanak u prvom setu, Bozoljac je sa dva asa i odličnim servisom uspeo da uvede set u taj brejk. Prvi do mini brejka i vođstva od 4:1 stižu Amerikanci, ali su hrabrom igrom Srbi izjednačili na 4:4, a potom stigli i do prve set lopte, koju je iskoristio Bozoljac sjajnim riternom (7:5)!

DRUGI SET

Drugi set je otvoren sedmim Bozoljčevim asom, te sigurnim servisima na obe strane. Nešto nervoznija braća Brajan su ponovo izvojevali "đus" u trećem gemu, ali ovaj put nije bilo brejk lopte. Sva četvorica igrača su u jednom trenutku zaboravila da sledi pauza između gemova, a posle petog su Majk i Bob, neočekivano, otišli na pauzu u toalet.

Naš najbolji dubl teniser je fantastično reagovao na mreži (čak deset poena posle dobre reakcije), dok je najmanje iskusni igrač na terenu Bozoljac zaista igrao neočekivano dobru partiju, a sve u "Tako Bel areni" je oduševio potezom u devetom gemu kada je poentirao smečom iza osnovne linije.

Novi taj brejk i potpuno ludilo u Bojsiju! Malo ko je pretpostavljao da će Zimonjić i Bozoljac imati čak 6:0 protiv najboljeg dubla sveta! Ilija kao da igra partiju svog života, postiže poslednji poen za vođstvo od 2:0 u setovima (7:1)!

TREĆI SET

Majk i Bob su se našli u nebranom grožđu jer neočekivano zaostaju dva seta, tako da su ih tako zbunjene Bozoljac i Zimonjić odmah u trećem gemu pritisli brejk loptom, ali su Amerikanci uspeli da sačuvaju svoj servis gem.

Ipak, kako je set odmicao, bio je primetan umor Bozoljca, što je plaćeno u 13. gemu. Ilija je servirao za taj brejk, ali su Brajani jedva dočekali njegov nešto slabiji servis da dođu do tri brejk lopte. Zimonjić je poslao loptu u aut, čime su blizanci došli do svog prvog seta - 7:5.

ČETVRTI I PETI SET

U prvih osam gemova nije bilo brejkova, sva četvorica drže svoje servise, ali sve manje dobijaju "sa nulom".

Kada je trebalo izdejstvovati novi taj brejk,  Zimonjić je odservirao izuzetno loše, tako da su Amerikancima ponovo omogućene tri brejk lopte, a takve poklone oni ne odbijaju. Rezultatom 6:4, Brajani se potpuno vraćaju u igru i uvode meč u peti odlučujući set.

Držao se srpski tandem i kada je otpočeo četvrti sat meča. U devetom gemu je usledila drama kada su Zimonjić i Bozoljac imali dve brejk lopte, i ostalo je nažalost samo na tome. Amerikanci su forsirali udarce ka Bozoljcu, Zimonjić je u jednom trenutku bio statista. Domaća publika je aplaudirala i između dva servisa, ali su Srbi uspeli da dođu do 5:5 i dramu od igranja na razliku.

I koliko je samo drama trajala! Brajani još nisu stizali do brejk šansi i očekivali su da Nenad i Ilija posustanu. Ipak, koncentraciju su krenuli da gube upravo domaći, zbog čega su im Srbi oduzeli servis, a potom i potvrdili pobedu iskoristivši drugu meč loptu!

(Dejan Ješić, izveštač Telegrafa iz Bojsija / sponzor puta: www.aerogaga.com)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Traktor

    7. april 2013 | 01:40

    Momci svaka cast , za majku Srbiju!

  • G-Man

    7. april 2013 | 01:46

    Svaka cast!!! Sve sto sam video veceras od nasih tenisera me odusrvilo. Pobediti najbolji dubl na svetu...Sta reci...Bravo momci...

  • Boka Kotorska

    7. april 2013 | 01:51

    Hvala vam, momci, za ovu divnu noc!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA