ĐOKOVIĆ: Spremni smo za 830 metara nadmorske visine! (FOTO)

 
  • 0

Najbolji teniser sveta kaže da je ambijent u Dejvis kup reprezentaciji fantastičan i da se igrači veoma dobro slažu u Bojsiju

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković posle prvog treninga u Bojsiju uživa u sjajnoj atmosferi i pozitivnom duhu koji vladaju u timu, koji bi prema njegovom mišljenju trebalo da vode ekipu do pobede protiv Amerikanaca i plasmana u polufinale Dejvis kupa.

Srpski teniseri imaju sjajne uslove za rad i pripreme u dvorani u Bojsiju. U sklopu dnevnog boravka na raspolaganju im je i sala za razonodu, ali i sala sa velikim video-bimom za analizu mečeva. Dobrom raspoloženju doprinosi i prijatno vreme sa temperaturom od preko 20 stepeni.

- Protiv Amerikanaca igramo u gostima, što je uvek nezgodno i što u ovakvom takmičenju predstavlja prednost domaćinu, koji ima mogućnost odabira podloge i uslova u kojima se igra. Međutim, osvajali smo trofej 2010. godine i znamo koliko nam je je to dalo samopuzdanja, donelo radosti i novu dimenziju u našim karijerama - rekao je Ðoković.

Srpski tim je od ponedeljka kompletan, pošto su u Bojsi stigli Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, a koliko među momcima vlada super atmosfera najbolje ilustruju slike sa treninga, na kojima se vidi kako Ðoković i društvo igraju košarku.

- Drago mi je da sam se opet priključio reprezentaciji, ambijent je fantastičan, igrači se jako dobro slažu i onda je mnogo lakše da pružimo maksimum. Znamo šta nas čeka, svesni smo da 830 metara nadmorske visine može mnogo da utiče na razvoj situacije na terenu, zapravo, utiče na kontrolu loptice koja mnogo brže i nekontrolisanije prolazi kroz vazduh i samim tim je mnogo teže održavati koncentraciju - naveo je Ðoković.

On je kao najveći kvalitet rivala apostrofirao servis Džona Iznera i Sema Kverija.

- Oni su ovu podlogu izabrali u skladu sa kvalitetima njihovih najboljih igrača. Oni imaju izuzetno jake i precizne servise, sigurno su u pet najboljih servera među aktivnim igračima. To izaziva veliko poštovanje sa naše strane za njihov kvalitet, ali sa druge strane, iskustvo i timski duh koji imamo, kao i pozitivna atmosfera daju nam za pravo da se nadamo pobedi - poručio je Ðoković.

Žreb za četvrtfinale Dejvis kupa biće održan u četvrtak, 4. aprila.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA