ŠTIMAC: Pamtiće nas po duelima sa Srbijom!

 
  • 3

Selektor Hrvatske smatra da se čak ni trijumf sa Hajdukom protiv Crvene zvezde u poslednjem finalu Kupa Maršala Tita 1991. godine u Beogradu ne može porediti s utakmicom na "Maksimiru". Mario Mandžukić bi razmenio dres ukoliko to želi neko od srpskih igrača

Pred "meč decenije" u Zagrebu, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac pozvao je navijače njegove selekcije da bodre ljubavlju prema Hrvatskoj, a ne mržnjom prema Srbiji.

- Meni je draže kada su naši navijači u većini, ali nije mi mrsko ni kad je protivnik u većem broju. Imamo ekipu koja uživa da igra pred punim tribinama i očekujemo da nam publika bude vetar u leđa. Pozivam sve koji dođu na 'Maksimir' da nas ne bodre mržnjom prema protivniku, nego da ih vodi ljubav prema nama i našim igračima. Ovo je apel, pokažimo visok stepen kulture, pokažimo Evropi i UEFA, koja nas stalno blati šta je prava Hrvatska - rekao je Štimac na konferenciji za medije.

On je dodao da je svestan kako će duel sa Srbijom obeležiti njegov selektorski rad i naveo da se čak ni trijumf sa Hajdukom protiv Crvene zvezde u poslednjem finalu Kupa Maršala Tita 1991. godine u Beogradu ne može porediti s ovom utakmicom.

- Ova utakmica, za razliku od nekih drugih, obeležiće mene i moje igrače. Ovo je skroz druga priča, zauvek će nas pamtiti po ove dve utakmice sa Srbijom. Ali nadam se da one neće biti i najveća u mojoj trenerskoj karijeri - poručio je Štimac.

Hrvatski selektor istakao je da ne prati previše dešavanja u taboru Srbije.

- Koncentrisan sam na nas, veče uoči meča imaćemo sve potrebne informacije. Znam da Dejan Stanković neće igrati, ovim putem ga puno pozdravljam i želim mu skori oporavak - zaključio je Štimac.

MANDŽUKIĆ: RAZMENIĆU DRES AKO SRBIN HOĆE!

Reprezentativac Hrvatske Mario Mandžukić rekao je da nema običaj da menja dres sa protivničkim fudbalerima, ali da mu neće biti problem da to uradi ako mu bude tražio neko od srpskih igrača.

- Nemam običaj da menjam dres ni u klubu, ali ako će neko hteti, nije problem - preneli su hrvatski mediji Mandžukićeve reči.

Napadač minhenskog Bajerna rekao je da će utakmicu sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pamtiti do kraja života.

- Ovu utakmicu ćemo pamtiti ceo život. Zato želimo da sve odradimo na pravi način. Nadamo se da ćemo se veseliti. Pritisak je pozitivan, jedva sam čekao da dođem u Zagreb - kazao je Mandžukić.

(Telegraf.rs / Tanjug / Beta)

Video: "Oni su primer za sve druge!" Aleksandar Vučić se obratio Zvezdi i Partizanu iz aviona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Original

    19. mart 2013 | 21:50

    Ovo su izjavili, citiram: "Hoćete li razmijeniti dresove sa Srbima? – Ni u klubu ne mijenjam dres, pa nema razloga da to činim ni sada – rekao je Mandžukić – Osim ako to netko od suparničkih igrača ne bude molio – uskočio je Štimac. – Da, ako netko bude molio – dodao je Rakitić."

  • Bullet

    19. mart 2013 | 17:45

    Pa sta je bilo 9 oktobra 1999 ko je to sedeo kuci.Jednom smo vas izbacili pa sto ne bi opet,sto se busate mi smo ti koji su vas izbacili te 99 zato Stimac tisina.Vodimo 1-0 ako bog da bice i 2-0 i onda Beograd za fatalnih 3-0.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA