ŠUKER: Mamić uradio sve suprotno od onoga što sam želeo uoči "Maksimira"!

 
  • 0

- Nema institucije koja nije izrekla svoj komentar, a to je da je Zdravko Mamić grubo pogrešio. Pitam se zašto se niko nije javio kada smo prozvani da smo močvara, niti onda kada je rečeno da je naša Prva liga Orvelova životinjska farma - naveo je predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske u svom saopštenju

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker rekao je da je član Izvršnog odbora te organizacije i predsednik Dinama Zdravko Mamić napadom na ministra sporta Željka Jovanovića grubo pogrešio i naneo veliku štetu fudbalu.

- Zdravko Mamić je u svom temperamentu i, nažalost, sada već prepoznatljivom stilu učinio sve suprotno od onoga što sam želeo uoči ovako bitne kvalifikacione utakmice - navodi se u Šukerovom saopštenju.

On je podsetio da je na nedavnoj skupštini HNS od svih fudbalskih zvaničnika tražio da rade na afirmaciji hrvatskog sporta, da se zaborave sve nesuglasice i da se "zajedno krene ka novim uspesima kojih nije nedostajalo, ali je nedostajalo ljudske korektnosti i ljubavi".

U HNS su, ističe, pažljivo pratili razvoj događaja u vezi sa izjavom Zdravka Mamića za Saundset radio.

- Nema institucije koja nije izrekla svoj komentar, a to je da je Zdravko Mamić grubo pogrešio. Pitam se zašto se niko nije javio kad smo prozvani da smo močvara, niti onda kada je rečeno da je naša Prva liga Orvelova životinjska farma - istakao je Šuker, i dodao da je to shvaćeno kao dosetka.

- Danas, svega nedelju dana pre utakmice Hrvatska-Srbija, molim celu hrvatsku javnost, a naročito vas koji ćete biti na stadionu, da podržimo hrvatsku reprezentaciju i da joj bez ijednog incidenta zajedno pomognemo da ostvari još jednu sportsku pobedu u duhu respekta i fer-pleja - zaključio je Šuker.

Mamić je pušten danas, nakon što je u petak popodne priveden na informativni razgovor u policiju, pošto je ranije za radio Soundset izneo niz uvreda na račun Jovanovića, za koga je rekao da je ''hrvatomrzac'', "uvreda za hrvatski mozak" i "Srbin koji nikada nije radio u prosveti i sportu, osim što je malo dizao tegove".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: "Pešić može da nastavi svoj rad, tu nema spektakla": Čović govorio o poziciji selektora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA