NOVAK: Nisam Congi dao da "diše"!

 
  • 2

Posle ubedljive pobede nad Žo-Vilfredom Congom, Novak Đoković izjavio je da mu je drago što nije dozvolio suparniku da se vrati u meč

Furiozni Novak Đoković dokazao je koliko je moćan i da nema konkurenciju, pošto je svog protivnika u četvrtfinalu, jednog od najjačih turnira na svetu, savladao za samo 53 minuta, a pritom je protivnik osmi igrač sveta!

- Kada je bilo važno, nisam mu dao da uhvati priključak, nisam mu dozvolio da dođe do prilike da možda napravi brejk i vrati se u meč. To mi je bilo jako bitno, da tokom celog meča ostanem mentalno maksimalno prisutan - rekao je Đoković.

Đoković je savladao Žo-Vilfreda Congu 6:3, 6:1, što mu je bio šesti uzastopni trijumf nad Francuzom.

- Obraćao sam pažnju jedino na svoju igru, nisam se brinuo za to kako se on oseća. Želeo sam da ostanem koncentrisan na posao koji treba da obavim i moja partija bila je zaista dobra. Odlično sam servirao, koristio sam udarce da "širim" teren i to mi je veoma važno - dodao je Novak, koji će se u polufinalu sastati sa Huanom Martinom del Potrom, koji je u poslednjem četvrtfinalnom duelu savladao Britanca Endija Mareja.

Novak je plasmanom u polufinale izjednačio prošlogodišnji rezultat.

Conga je izjavio da je razočaran načinom na koji je igrao, i dodao je:

- Napravio sam mnogo grešaka, bilo mi je teško da držim lopticu u terenu, a nije da me je Novak stavio pod neki poseban pritisak. Ne znam kako to da objasnim, ali za mene je ovo bio dan bez ikakvog osećaja, šta god da sam pokušao, promašio sam - i dalje se oseća nemoćno Francuz.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA