FORMULA 1: Kiša odložila kvalifikacije za nedelju!

 
  • 0

Velika kiša u Melburnu prvo je početak kvalifikacija pomerila za 20 minuta, a zbog nevremena došlo je do velikog broja izletanja vozača na stazi, pa će borba za pol-poziciju za prvu trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1 biti održana u nedelju

Od 2010. godine i trke na stazi "Suzuka" u Japanu, nijednom nije odložen trening Formule 1 za pozicije na startu. Međutim, kiša je učinila da se to dogodi u Australiji, i to na početku sezone 2013.

Nevreme u Melburnu prvobitno je odložilo početak akcije na stazi za 20 minuta, a kada su kvalifikacije konačno krenule, održan je samo prvi deo.

Tada je viđen veliki broj izletanja, a pošto su se uslovi pogoršali, posle odlaganja za sat vremena, odlučeno je da drugi i treći deo budu pomereni za 1 sat posle ponoći po našem vremenu u nedelju.

Uslovi na stazi "Albert park" bili su izuzetno loši i kada je dato zeleno svetlo da vozači izađu na stazu, to je dovelo do velikog broja izletanja. Najteže je tada prošao Felipe Masa, koji je dosta oštetio svoj Ferari, a gotovo isti slučaj bio je i sa vozačem Katerhema Šarlom Pikom.

Van staze su u pojedinim trenucima završili i Mark Veber u bolidu Red Bula, vozač Meklarena Serhio Peres i Esteban Gutijeres u Zauberu.

Pik nije uspeo da ispuni normu da bi se kvalifikovao za trku, ali je za očekivati da će mu stjuarti dati dozvolu da se nađe na startu.

Pored njega, kvalifikacije su u prvom delu završili i Pastor Maldonado u Vilijamsu, Gutijeres, dvojac Marusje Žil Bjanki i Maks Čilton, i Gido van der Garde u drugom Katerhemu. Najbrži krug u prvom delu ostvario je vozač Mercedesa Niko Rozberg, u vremenu 1:43,380 minuta.

Odmah po završetku prvog dela kvalifikacija, usledilo je novo odlaganje, koje je pratilo još jedno, pre nego što je doneta odluka o pomeranju drugog i trećeg dela za nedelju. Ta odluka usledila je zbog najavljenog još jačeg pljuska, ali i loše vidljivosti u Melburnu pošto se bližio sumrak.

Kvalifikacije će se nastaviti u nedelju u 1 sat po srednjeevropskom vremenu, dok je trka za Veliku nagradu Australije zakazana za isti dan u 7 sati.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA