DRAGOVIĆ: Samo ja nisam dobio šansu za reprezentaciju! Igrao bih u Zvezdi!

 
  • 0

- S obzirom na to da mi je od reprezentativnih aktivnosti ostalo samo da osvojim zlato sa seniorima, mislim da bi konačno bio red da i ja dobijem šansu da se barem pokažem - rekao je srpski košarkaš, član italijanskog Avelina

Košarkaš italijanskog Avelina Nikola Dragović, koji ove sezone za klub iz grada blizu Napulja beleži u proseku devet poena i 4.8 skokova, izrazio je želju da se konačno dokaže u seniorskoj reprezentaciji Srbije.

U intervjuu za "Žurnal", 25-godišnji krilni košarkaš istakao je da bi u budućnosti voleo da dobije šansu među izabranica selektora Dušana Ivkovića, a takođe je ostavio otvoreno pitanje o eventualnom prelasku u redove Crvene zvezde.

- S obzirom na to da mi je od reprezentativnih aktivnosti ostalo samo da osvojim zlato sa seniorima, mislim da bi konačno bio red da i ja dobijem šansu da se barem pokažem. Svi drugi su je dobili, ja još nisam. Ali, o tom potom. Imam ugovor sa Avelinom do kraja sezone. Spremam se već za sledeću.

Poslednjih nekoliko sezona, Dragović se često spominje kao pojačanje Crvene zvezde.

- Bila je neka priča dok sam bio u Spartaku, međutim, desila se povreda. Vidim da Zvezda igra odlično, da je napravila ozbiljnu ekipu. Sa Vukoičićem sam odlično sarađivao u mlađim selekcijama reprezentacije. Sve je otvoreno.

Dragović je zajedno sa Teodosićem, Tepićem, Paunićem i Labovićem bio deo "zlatne generacije" srpske košarke 1987, koja je osvajala zlatne medalje na prvenstvima Evrope ispod 16, 18 i 20 godina.

Profesionalnu karijeru počeo je 2010. godine u Spartaku iz Sankt Peterburga, za koji je nastupao do prošlog leta. Veći deo prošle sezone propustio je zbog povrede, a prethodno je na Univerzitetu Kalifornije bio četiri godine.

(Telegraf.rs / Sportski žurnal)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA