NOVAK SILNI: Pao i Dimitrov, neka se spremi Kveri!

 
  • 0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle katastrofalnog starta uspeo je da savlada Bugarina Grigora Dimitrova sa 7:6 (7:4), 6:1, pa će u osmini finala Mastersa u Indijan Velsu igrati protiv Sema Kverija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Indijan Velsa, pošto je pobedio Bugarina Grigora Dimitrova 2:0(7:6, 6:1).

Iako je u uvodnim gemovima meča njegov protivnik Dimitrov pružio fantastičnu igru, imao i šansu da dobije uvodni set, prvi teniser sveta uspeo je da preuzme stvari u svoje ruke i reši meč na najbolji mogući način.

Prvi favorit turnira je pomalo opušteno ušao u meč, što je bugarski teniser znao da iskoristi. Pored svega, 31. "kosturaš" fantastično je igrao sa osnovne linije i od prvih 13 poena, čak 10 je rešio u svoju korist. Uz brejk u četvrtom gemu, Dimitrov je poveo i sa 4:1, ali je onda Đoković počeo da pokazuje zašto nema boljeg na svetu. Novak je preuzeo inicijativu, diktirao je poene i ubrzo je uspeo da se vrati u meč.

U desetom gemu pri rezultatu 5:4, Bugarin je servirao za set, ali očigledan pritisak nije mu dozvolio da pokaže ono što zna pošto je napravio istorisjke čak četiri duple servis greške i tako omogućio Novaku da se u potpunosti vrati u meč, i kasnije osvoji prvi set u taj brejku.

Novak se tada već potpuno zagrejao i za samo 24 minuta, Đoković je dobio drugi set (6:1) i tako našao svoje mesto među 16 najboljih igrača na turniru.

Posle pobede nad Dimitrovim, Đoković će u osmini finala igrati sa Semom Kverijem.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA