VUJOŠEVIĆ: Od Boša imam samo veš-mašinu! (VIDEO)

 
  • 5

Trener Partizana demantovao tvrdnje da poseduje ukradena umetnička dela, za šta ga je svojevremeno optužio Nebojša Čović

Duško Vujošević, trener košarkaša Partizana, izjavio je da ne poseduje ukradene umetničke slike, za šta ga je svojevremeno optužio Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, mada priznaje da je ljubitelj umetnosti i da se odrekao mnogih stvari zarad sopstvene kolekcije.

Posle finala Kupa Radivoja Koraća, predsednik "crveno-belih" izjavio je da Vujošević poseduje sliku Danijelsa "Morski pejzaž" i Hijeronimusa Boša "Na krivoj dasci klizači", za kojima traga evropska policija. Međutim, pravi naslov Bošove slike je "Klizač na velikoj klizaljci", dok je Čović pomešao Davida Tenijersa Mlađeg sa izvesnim Danijelsom, na šta se osvrnuo Vujošević.

- Neki mediji su pustili priču kako jedan sportski radnik poseduje neke kradene slike. Čovek iz konkurentske kuće je plasirao da su te slike kod mene. Onda oni falsifikuju izjave kustosa Nikole Kusovca. I tako se dolazi do neprijatnih situacija. Kada pogledate na internetu, taj Danijels ne postoji. Možda u nekom drugom kompjuteru postoji. A što se tiče Bošovih dela, od Boša imam samo mašinu za pranje veša - rekao je tokom gostovanja na "Studiju B" trener Partizana, koji je potom objasnio da kolekcionarstvo nije lako.

- Kolekcionarstvo je teška stvar, traži žrtve. To nisu jeftine stvari. Neko drugi je kupovao kuće, jahte, a ja sam ulagao u slike. Pare koje sam zaradio ovde, ali više u inostranstvu, u dobroj meri i ne sasvim racionalnoj, uložio sam u slike. Svestan sam da su to vredne stvari i da su meni bile date privremeno na čuvanje jer je zemlja bila u lošoj situaciji - rekao je Vujošević, osvrnuvši se i na Čovićevu izjavu da su "crno-beli" 12 godina sprovodili torturu u Srbiji.

- Najviše me nervira kada omalovažavaju naše uspehe. Da se uspeh prikaže kao 12 godina političke torture!? To je izjavio čovek iz uprave protivničkog tima. Sad hoće da se miri. Nek se prvo izvini za to što je izjavljivao, pa da se onda mirimo - zaključio je Vujošević.

Ceo tok intervjua koji je trener Partizana dao prilikom gostovanja na "Studiju B" možete da pogledate ovde:

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    8. mart 2013 | 12:34

    11 titulaaaaa !

  • pedja

    8. mart 2013 | 12:36

    Kako je moguce da se predstavljate kao ozbiljan sajt(ili sta vec) ,a objavljujete komentare sa ovoliko mrznje,psovki,uvreda ....O cemu se radi,da li moze neko da objasni!?

  • Ђапе

    8. mart 2013 | 11:29

    Па како нисте вршили тортуру? Тројке из аута, пребијање судија, ломљење врата, истрчавање до пола игралишта хватање судија за одела, штипање, гепековање, и титуле за зеленим столом, ако не дај боже дође до одлучујућих утакмица, бацање малте не бојлера на паркет пионира, а ваши навијачи вређају, и гађају Светислава Пешића. Е сада који је ментални склоп било ког човека који се дрзне да гађа или вређа Карија Пешића? Једног и јединог човека који има европско и светско злато, са репрезентацијом у свим категоријама. Ћути бре већ једном црногорац , иди у обор мекиње су свеже.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA