UEFA SRBIJI: Sredite navijače, dobićete Euro 2020

 
  • 0

Član Izvršnog komiteta UEFA Grigoris Surkis ocenio da državni organi treba da preduzmu odgovarajuće mere prema izgrednicima i najavio razgovor sa premijerom Ivicom Dačićem

Član Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije (UEFA) Grigoris Surkis rekao je u četvrtak u Staroj Pazovi da je to telo zabrinuto zbog obima nasilja na tribinama stadiona u Srbiji i rekao je da ubuduće postoji mogućnost suspenzije.

- Izvršni komitet UEFA je zabrinut što je toliko nasilja na tribinama u Srbiji. Glavni faktor koji predstavlja prepreku rešavanju tih pitanja je nedostatak odlučnosti. Državni organi treba jasno da preduzmu mere. UEFA poziva na razumevanje vlasti i FSS - rekao je Surkis delegatima Skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

Funkcioner UEFA je predložio da se formira radna grupa na nivou većeg broja službi koja bi do kraja maja trebalo da razradi program zakonskih mera i infrastrukture za sprečavanje nasilja na stadionima.

- O tome ću razgovarati sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem. Grupu bih nazvao "Grupa za brzu reakciju", a činili bi je predstavnici Ministarstva omladine i sporta, sudija i tužilaštva - rekao je Surkis.

On je kazao da je problem nasilja toliko "alarmantan" da je predsednik UEFA Mišel Platini tražio podršku Vlade Srbije.

- Izgradite nacionalni stadion, sredite navijače, iskorenite loše pojave i dostići ćete željeni cilj - da 2020. godine budete jedan od domaćina Evropskog prvenstva - rekao je na kraju Surkis delegatima.

Premijer Srbije Ivica Dačić je posle sastanka sa članom Izvršnog odbora UEF-e poručio da će država učiniti sve kako bi bila izbegnuta blokada srpskih klubova na međunarodnim takmičenjima.

- Uradićemo sve da problem huliganstva i nasilja ne bude razlog za izbacivanje iz takmičenja, a na klubovima i Fudbalskom savezu je da imaju dobre rezultate da ne ispadne da je bilo bolje da su izostali nego što su učestvovali, dakle obaveze su obostrane - istakao je Dačić.

(Agencije)

Video: Pogledajte kako je Mekintajer promašio trojku za pobedu Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA